Manchester Unitedin manageri José Mourinho on muuttanut filosofiaansa kesän siirtoikkunan alla, väittää paikallislehti Manchester Evening News.

Lehden mukaan Mourinhon tähtäimessä on nyt hankkia pelaajia, joihin hän voi luottaa – ei pelaajia, joista hän ”pitää”. Portugalilainen uskoo, että ilman pokaalia jäänyt joukkue kaipaa merkittäviä muutoksia.

”Mourinhon usko joukkueeseensa on ajautunut siihen pisteeseen, että hän uskoo vain uudistusten tekevän heistä tittelien voittajia”, lehti kertoo.

Mourinhon sanotaan hyväksyneen jo kauan sitten, ettei hänen miehistönsä ole materiaalinsa puolesta Euroopan ehdotonta eliittiä. Hän kuitenkin toivoi ryhmästään löytyvän luonnetta, joka nostaisi Unitedin taistelemaan tosissaan liigamestaruudesta.

Toisin kuitenkin kävi, ja turhautunut Mourinho ilmeisesti on sitä mieltä, että pelaajien henkinen hauraus on näkynyt kentällä. Valioliigassa toiseksi päätyneelle Unitedille kauden päätösviikot olivat melkoinen pannukakku. Joukkue menetti pisteitä West Bromwichia, Brightonia ja West Hamia vastaan ennen FA Cupin finaalitappiota Chelsealle.

Viime lauantaina Wembleyllä pelattu kamppailu saattoikin jäädä useammalle pelaajalle viimeiseksi Unitedin paidassa.

Seura aikoo hankkia kesän aikana uusia pelaajia, ja yksi yhdistävä tekijä saattaa olla kokemus. Siirtohuhuissa Unitediin on yhdistetty muun muassa 29-vuotias Toby Alderweireld, 27-vuotias Alex Sandro, 28-vuotias Gareth Bale ja 29-vuotias Willian.