Mitä Manchester United aikoo tehdä tammikuun siirtomarkkinoilla?

Asiasta saatiin hieman vihiä päävalmentaja José Mourinhon lehdistötilaisuudessa.

– Rehellisesti sanottuna en usko, että hankimme ketään tammikuussa. Jos hankimme, niin sanoisin että vain yhden pelaajan. En näe meidän hankkivan useampaa pelaajaa, Mourinho sanoi.

Entä ostettavien pelaajien taso? Siitä puhuttiin pitkään ja hartaasti. Mourinho myönsi, että Unitedin ylivoiman aika on ohi. Enää seura ei voi vain mennä ja hankkia niitä pelaajia, joita se haluaa.

– Onko Manchester United historialtaan suurempi seura kuin Tottenham? Kaikella kunnioituksella Tottenhamin kaltaista upeaa seuraa kohtaan, uskoisin että kaikki vastaisivat kyllä. Voimmeko ostaa Tottenhamin parhaat pelaajat? Emme, koska he eivät myy. He ovat niin rikkaita, että he voivat kieltäytyä myymästä.

– Kuka oli vielä muutama vuosi sitten Tottenhamin paras pelaaja? Michael Carrick [ja United osti hänet]. Pari vuotta myöhemmin, kuka oli heidän paras pelaajansa? Dimitar Berbatov [ja United osti hänet].

– Voimmeko nyt mennä ja ostaa Harry Kanen, Dele Allin, Christian Eriksenin, Son Heung-minin? Emme. Eli kumpi nyt onkaan vahvempi seura, me vai he?

– Meidän on pärjättävä paremmin kentällä, mutta on ihan turhaa verrata meitä entisaikojen Manchester Unitediin, koska siihen on mahdotonta yltää. Ei vain siksi, että Manchester United oli tuolloin fantastinen, vaan myös siksi että silloin Unitedilla oli valtava ylivoima muihin verrattuna. Sellaista eroa ei enää ole.

[readmore from=Manchester-United]

Mourinhon mukaan eliittitason pelaajia voi hankkia enää ”hulluilla” siirtosummilla.

– En voi sanoa, miksi [United ei käytä isoja rahoja hankintoihin], koska saimme vastauksen pari viikkoa sitten, Mourinho sanoi viitaten Football Leaksin paljastuksiin, joiden mukaan PSG ja Manchester City ovat rikkoneet talouden reilun pelin sääntöjä.

Mourinhon mielestä myös Unitedin pelaajarekrytoinnissa on parantamisen varaa.

– Se vie aikaa korjata seuran kurssi ja vie myös aikaa kehittää pelaajia.

Mahdollisista tammikuun myynneistä Mourinho ei puhunut, mutta Alexis Sánchezin tuoreen loukkaantumisen (lue lisää) myötä lienee todennäköistä, ettei Sánchez lähde Unitedista ainakaan ennen ensi kesää (lue lisää).