José Mourinho ei ollut tyytyväinen Manchester Unitedin jäätyä 2-2-tasapeliin sarjataulukon kolmanneksi viimeisenä olevaa Southamptonia vastaan tänä lauantaina.

United oli ensimmäisen 20. minuutin jälkeen jo 0-2-tappiolla, mutta onnistui kapuamaan tiensä tasoihin ennen puoliaikavihellystä.

United ei kuitenkaan pystynyt kääntämään tasaista ottelua kolmeksi pisteeksi, ja toinen jakso jäi maalittomaksi.

Kun Mourinholta kysyttiin pelin päätteksi syitä Unitedin heikolle esitykselle, portugalilaismanagerin mielestä ainoastaan yksi asia meni heidän ottelussaan pieleen.

– Mielestäni se johtui siitä, että menetimme liikaa palloja keskikentällä, hän kertoi BT Sportille.

– Menetimme niin monta palloa siirtyessämme viimeiselle kolmannekselle, että meidän oli hankala pitää jatkuvaa pallonhallintaa yllä. Mielestäni se on ainut syy sille, miksemme voittaneet.

– Ensimmäisen jakson viimesen vartin aikana hyökkäävät pelaavat pelasivat erinomaisesti yhteen kuljettaessaan palloa oikeilla hetkillä, pelaten hyvillä syötöillä, pelaten yksinkertaisesti, nopeuttaen pelin kulkua. Toisella puoliajalla menimme takaisin siihen rytmiin, missä menetimme palloja keskikentällä.

– Mitä pelaajani eivät ymmärrä, on että yksinkertaisuus on neroutta, varsinkin tietyillä kentän alueilla, ja he vain jatkavat ja jatkavat monimutkaisella pelityylillä pelaamisen.

Toissa viikolla, kun viimeisin maajoukkuetauko tuli päätökseen, Mourinho antoi muille valioliigaseuroille ison varoituksen. Hänen mukaansa United tulisi nousemaan ennen joulua Valioliigan neljän parhaan joukkoon.

Lauantai-iltaisen tasapelin myötä United on kuitenkin nyt viiden pisteen päässä neljäntenä olevasta Chelseasta, jolla on yksi pelattu ottelu vähemmän. Taulukon huipulle Unitedilla olisi matkaa jopa 16 pistettä.

Manchesterilaiset palaavat ensi viikon keskiviikkona Old Traffordilla, jossa heitä vastaan asettuu Arsenal.