Manchester Unitedista potkut saanut José Mourinho palasi torstaina julkisuuteen beIN SPORTSilla.

Mourinho puhui Chelsea-ajoistaankin. Hän hankki Mohamed Salahin tammikuussa 2014. Basel kuittasi kaupasta 11 miljoonaa puntaa. Siirtosummaa voi pitää hyvin vaatimattomana: nykyään Liverpoolissa loistavan Salahin, 26, arvo on räjähtänyt.

Mourinho antoi egyptiläiselle vastuuta vain 19 ottelussa. Chelsea passitti Salahin lainakiertueelle. Hyökkääjä vakuutti AS Romassa. Liverpool hankki hänet 34 miljoonalla punnalla kesäkuussa 2017.

– Kun Chelsea päätti myydä hänet, niin minä en tehnyt päätöstä. Minun suhteeni oli aina hyvä hänen kanssaan, Mourinho kertoi.

– En usko, että Salah katuu liikettään, koska kaikki meni lopulta hyvin. Hän kehittyi, mutta silloin hän oli vain poika, joka halusi pelata jokaisen minuutin. Emme voinneet taata sitä.

Mourinho ei allekirjoittanut sitä, että hän ei saanut Salahin potentiaalia irti.

– On kerrottu paljon asioita, jotka eivät pidä paikkaansa. Ihmiset haluavat leimata minut valmentajaksi, joka myi Salahin. Tämä ei pidä paikkaansa. Olen valmentaja, joka toi Salahin sisään.

– Rakastuin häneen, kun pelasimme Baselia vastaan. Analysoin heidän joukkueensa ja vaadin, että Chelsea hankkii Salahin, vaikka meillä oli jo loistavia hyökkääviä pelaajia, esimerkiksi Eden Hazard ja Willian.