Entinen Chelsea ja Manchester United -manageri José Mourinho uskoo Manchester Cityn olevan jälleen suosikki Valioliigan mestariksi.

Pep Guardiolan laajan pelaajavalikoiman myötä hän on myös vitsaillen nostanut Cityn kakkosjoukkueen yhdeksi suosikiksi tämän kauden mestaruustaistossa.

Manchester City otti sarjataulukon kärkipaikan heti itselleen kun se nujersi West Hamin vieraissa peräti 5-0-lukemin lauantaina. Mourinhon huomion herätti Cityn laatu sekä avauskokoonpanossa että vaihtopenkillä.

Ottelun aikana Guardiola vaihtoi kentälle Ilkay Gündoganin, Sergio Agüeron ja Phil Fodenin, jättäen Claudio Bravon, Nicolas Otamendin, Bernardo Silvan ja Juventuksesta hankitun João Cancelon vielä penkille.

Kun Mourinholta kysyttiin, ketkä tulevat hänen mielestään taistelemaan Valioliigan mestaruudesta tällä kaudella, portugalilaisluotsi vastasi:

– Man City, Tottenham, Liverpool ja Man Cityn B-joukkue. Kun katsoin sitä vaihtopenkkiä [West Hamia vastaan], niitä pelaajia jotka eivät pelanneet, luulen että Cityn B-joukkue voisi taistella mestaruudesta, Mourinho kertoi Sky Sportsille.

– Olisi hienoa nähdä United, Chelsea ja Arsenal myös samalla tasolla, se olisi jotain aivan uskomatonta.

– Mutta me puhumme nyt joukkueesta joka on voittanut Englannissa kaiken, puhumme myös Euroopan mestarista ja toisesta finalistista. Sitten katsomme Unitedia kuudentena, pelaamassa Eurooppa-liigaa ja Arsenalia viidentenä, myös Eurooppa-liigassa.

– Heidän on aloitettava Eurooppa-liigan voitosta. Kun menet sellaiseen kilpailuun, sinun on voitettava. Jos he sijoittuvat TOP4:n joukkoon [Valioliigassa], heillä on takanaan hyvä kausi, Mourinho jatkoi.