José Mourinho antoi ensimmäisen haastattelunsa Tottenhamin päävalmentajana – ”Olen aina kertonut tämän seuran potentiaalista”

© Kuva: Getty Images

Tottenham julkaisi keskiviikkoaamuna José Mourinhon valmentajasopimuksen.

Mourinhon pesti kattaa kuluvan kauden ja kolme seuraavaa. Mourinho korvaa Tottenhamin päävalmentajana tiistai-iltana potkut saaneen Mauricio Pochettinon.

Mourinho antoi ensimmäisen haastattelunsa Tottenhamin uutena päävalmentajana seuralle. Mourinho kertoi muun muassa pelaajamateriaalistaan ja seuran olosuhteista, jotka ovat luotsin mielestä Euroopan parhaat.

– En voisi olla onnellisempi. Jos en olisi yhtä onnellinen kuin olen, en olisi täällä. Voin luvata intohimoa työtäni, mutta myös seuraani kohtaan. On valmentajalle etuoikeus, että hän tuntee onnellisuutta pelaajamateriaalistaan siirtyessään uuteen seuraan. Olen sanonut tätä samaa kolmen, neljän tai viiden vuoden ajan jopa vastustajana, Mourinho muistutti.

– Tottenhamia vastaan pelaaminen White Hart Lanella oli vaikeaa, mutta hienoa. Se oli yksi paikoista, jonne menin intohimolla, mutta kunnioittaen. Olen aina kertonut Tottenhamin potentiaalista, pelaajamateriaalin laadusta ja siitä loistavasta työstä, jota seura on tehnyt. Pidän todella paljon näistä pelaajista.

Mourinho saapui Tottenhamiin kolmen ja puolen vuoden mittaisella sopimuksella. Kuva: Getty

Mourinhon mielestä Tottenhamilla on käytössään uskomattomat olosuhteet. Luotsin mielestä seuran rakennuttava tuliterä stadion on maailman paras.

– Kun sanot kyseessä olevan hieno stadion, olet liian nöyrä. Sinun on sanottava sen olevan maailman paras stadion. Se on totta. Mikään harjoituskeskus ei ole Tottenhamin harjoituskeskusta parempi ja sitä voi verrata ainoastaan joihinkin Yhdysvalloissa sijaitseviin amerikkalaisen jalkapallon harjoituskeskuksiin. Sitä ei voi verrata mihinkään Euroopassa sijaitsevaan harjoituskeskukseen. Nämä ovat asioita, joista pitää olla todella ylpeä. Työolosuhteet ovat uskomattomat, Mourinho sanoi.

Mourinho tiedostaa, missä tilanteessa seura parhaillaan on. Tottenham on Valioliigassa 14. sijalla.

– Tiedämme, missä olemme ja tiedämme myös, ettemme kuulu sinne. Meidän on pelattava ottelu kerrallaan ja voittaa aina kauden loppuun saakka. Kauden jälkeen näemme, missä olemme, mutta tiedämme, että silloin olemme eri sijalla kuin tällä hetkellä.