23-vuotiaasta Scott McTominaysta on tullut jo jonkin aikaa sitten iso vastuunkantaja Manchester Unitedissa. Keskikenttäpelaaja on noussut manageri Ole Gunnar Solskjærin luottomieheksi ja esiintynyt parissa viime pelissä vahvoja otteita palattuaan tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen.

Unitedissa McTominay debytoi vuonna 2017 silloisen managerin José Mourinhon alaisuudessa. Skotlannin maajoukkuemies sai portugalilaismanagerilta suuren kunnianosoituksen kauden 2017-18 päätteeksi pokkaamalla managerin valitseman vuoden pelaajan palkinnon.

Mourinho nosti McTominayn urakehityksen esiin, kun eräs toimittaja kysyi valmentajalta, onko tämä mielestään saanut oikeutetusti kritiikkiä urallaan nuorten pelaajien kohtelun suhteen. Kysymys kysyttiin tiistaina pidetyssä, Bayern Müncheniä vastaan keskiviikkona Mestarien liigassa pelattavaa ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Tottenhamin päävalmentajana pari viikkoa sitten aloittanut Mourinho nosti vastauksessaan esiin sarkastisella tavalla myös Real Madridissa valmentamansa ranskalaistopparin Raphael Varanen, josta on muovautunut vuosien saatossa yksi maailman parhaista pelipaikallaan.

– Kyllä, se on hyvin tärkeää (tuoda nuoruutta joukkueeseen), Scott McTominay on ainoastaan Manchester Unitedin paras pelaaja, Mourinho täräytti lehdistölle Goal-sivuston mukaan.

– Raphael Varane on yksi maailman parhaista pelaajista. Kyllä, kritiikki on oikeutettua, Mourinho heitti kivikasvoisena, mutta tyynenä.

Solskjær on sanonut McTominayn olevan tällä hetkellä jopa ”pudottamaton” avauskokoonpanosta, millä norjalaismanageri tarkoitti skotin pelipaikan vakiintuneisuutta. Solskjær on ilmaissut olevansa erittäin tyytyväinen nuoren pelaajan urakehitykseen.