Englannin FA Cupin viidennen kierroksen ottelut jatkuvat keskiviikkona kolmella kamppailulla, joista suomalaisittain mielenkiintoisin lienee Tottenham-Norwich.

Norwichin maalitykin Teemu Pukin pelaaminen on kuitenkin epävarmaa. Joukkueen päävalmentaja Daniel Farke kertoi alkuviikosta, että kotkalaishyökkääjää ei välttämättä nähdä kentällä.

Farken mukaan Pukki ja keskikentän Alex Tettey ovat kärsineet molemmat flunssasta, eikä kummankaan kohdalla oteta riskejä, sillä kaksikkoa tarvitaan lauantain sarjapelissä Sheffield Unitedia vastaan.

– Jos koemme Alexin tai Teemun ottavan takapakkia, emme ota riskejä heidän kanssaan. Emme tee niin, ja sen takia meidän täytyy tehdä myöhäinen päätös. Kuuntelemme fysioterapeuttien ja lääkärien mielipiteitä, Farke kertoi The Pink’Unille.

Viasatin selostaja Ville Kuusinen uskoo, että Farke yrittää saada kaikesta huolimatta kentälle joukkueen, joka voi pistää kunnolla kampoihin kotijoukkue Tottenhamille.

– Tässä vaiheessa kaikki varmasti panostavat jo cuppiin, on tilanne liigassa mikä tahansa, Kuusinen sanoo Valioliiga.comille.

– On kiva nähdä voiton merkitys, mutta enemmän mietin sitä, kuinka paljon Farke kierrättää miehistöään. Toki 9000 vieraskannattajaa pitävät huolen siitä, että Farkenkin on otettava tämä tosissaan.

Suurimmat paineet pelissä lienevät Tottenhamin manageriksi kesken kauden tulleella José Mourinholla. Spurs on hävinnyt kolme viime otteluaan, joten jatkopaikka FA Cupin kahdeksan parhaan joukkoon tulisi joukkueella hyvään saumaan.

– Tämä on Mourinholle ainoa pokaalisauma avauskautena. Wolves-tappion (2-3) avausjakso oli ihan ok-peliä, mutta toinen kuraa – sitä mitä se on koko ajan ollut, Kuusinen tylyttää.

Spurs taistelee loppukaudella Valioliigassa eurosijoituksista. Sen ero viidentenä olevaan Manchester Unitediin on vain kaksi ja neljäntenä majailevaan Chelsean viisi pistettä. Tappio Wolvesille oli iso takaisku, sillä nyt seitsemäntenä oleva Spurs on kaksi pistettä joukkuetta perässä. Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa se hävisi kotonaan RB Leipzigille 0-1. Otteluparin toinen osa pelataan 18.3.

FA Cupin viidennen kierroksen ottelu Tottenham-Norwich näkyy keskiviikkona 4.3. klo 21.35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Ville Kuusisen selostamana.