Tottenham isännöi maanantai-illan ainoassa valioliigaottelussa Evertonia. José Mourinhon ryhmä lähtee peliin tilanteesta, jossa sen sarjasija on 10. Mikäli Carlo Ancelottin Toffees tänään vie Lontoosta pisteet, alkavat toiveet viimeisistäkin europaikoista huveta.

Mourinho puhuukin nyt Spursin pitkän tähtäimen suunnitelmista, ja vakuuttaa uskoaan niihin. Portugalilainen muistutti, että Liverpoolin pian kruunattavasta ryhmästä Divock Origi on ainoa pelaaja, joka oli Jürgen Kloppin ensimmäisessä, Tottenhamin kohdanneessa kokoonpanossa vuonna 2015.

– Viiden vuoden päästä Tottenhamin joukkueesta on jäljellä vielä paljon enemmän. Täällä on paljon oikean ikäisiä pelaajia, joilla on oikeanlaisia ominaisuuksia. Uskon että minulla on käytettävissäni merkittävä pelaajien ydin.

Vuosien odottaminen tuntuu monesta Spurs-mielisestä varmasti tuskallisen pitkältä. Voittamista lähellä ollaan viime vuosina jo käyty.

– Ymmärrän ihmisten intohimon, ja sen että he unelmoivat asioista. Minun realismini on kuitenkin kokemuksen kasvattamaa. On tärkeää olla realistinen, kontrolloida tunteitaan, ja ymmärtää että kyseessä on prosessi.

Valmentajan itsensä legendaa ei toki ole rakennettu pitkäjänteisyydestä; hänen keskimääräinen aikana yhden joukkueen ohjaksissa on 1,83 vuotta.

Lähde: Sky Sports