Tottenham isännöi Arsenalia sunnuntaina Pohjois-Lontoon derbyssä.

José Mourinhon Tottenham on Valioliigan kärjessä. Tottenham ja Liverpool ovat tasapisteissä, mutta Tottenhamin maaliero on parempi.

Mikel Artetan Arsenal on sen sijaan erilaisessa tilanteessa. Arsenalin alkukausi Valioliigassa on ollut surkea. Seura on sarjataulukossa vasta 14. sijalla. Arsenal on hävinnyt edellisestä kahdeksasta sarjaottelustaan jopa viisi.

Mourinho kehui ottelun alla vaikeassa tilanteessa olevaa Artetaa, joka on ollut pian vuoden päivät Arsenalin peräsimessä. Mourinho muistutti, ettei Arteta valmentaisi Arsenalia, jos hän olisi huono valmentaja.

– Hän on jo voittanut tärkeän kilpailun valmentajauransa ensimmäisinä kuukausina, Mourinho viittasi Arsenalin voittamaan FA Cupiin.

– Emme voi unohtaa sitä. Valmentaaksesi Arsenalissa sinun on oltava hyvä valmentaja. Et valmentaisi siellä, jos et olisi hyvä. Arteta on hyvä valmentaja, mutta haluan kunnioittaa myös muita valmentajia. Etenkin heitä, joita en tunne riittävän hyvin.

Mourinho ei ole koskaan hävinnyt kotijoukkueen valmentajana Arsenalille. Kyseinen tilasto ei kiinnosta Mourinhoa derbyn alla.

– Sillä ei ole mitään merkitystä näissä peleissä. Se on vain historiaa.

Lähde: Sky Sports