Valioliigan europeleihin oikeuttavaa sijoitusta kärkkyvä Tottenham isännöi sunnuntaina Manchester Unitedia. Vieraiden panos kotimaisessa sarjassa on käytännössä vain ja ainoastaan kakkostilan turvaaminen.

Unitedin takamatka mestaruuteen marssivaan, äänekkääseen naapuriinsa Manchester Cityyn on ennen viikonlopun kärkipään pelejä 14 pistettä. Punaisten takana, neljän pisteen päässä hengittää Leicester.

Ole Gunnar Solskjær antoi hiljattain kummastusta herättäneen lausunnon, jonka mukaan pokaalit ovat vain ”egojuttu” managereille. Peliuraltaan tuttua Unitedia valmentava norjalainen siis myönsi, että kilpailuiden voittaminen ei ole hänelle mittari. Manageri viittasi puheillaan melko suoraan tätä nykyä Tottenhamia luotsaavaan José Mourinhoon.

– Kauden aikana kyse on siitä, miten hyvin pystyy reagoimaan myötä- ja vastamäkiin. Jostain cup-kisasta voi saada pokaalin, mutta minusta niissä on kyse enemmänkin egojutuista joillekin managereille, Solskjær sanoi maaliskuussa.

Portugalilainen puuttuu luonnollisesti näihin puheisiin ennen kierroksen kohtaamista.

– Se on hänen näkemyksensä. Luultavasti Solskjærin iso pomo Sir Alex (Ferguson) ei olisi hänen kannallaan.

Mourinhon seuraava kommentti jatkaa tämän viime aikojen puheitten pehmentynyttä linjaa, jossa myös muut maailman managerit saattavat olla joissain asioissa oikeassa.

– Arvostan Solsjkærin ajatusta. Siinä on jotain erilaista. Ajatukset ja ideat ovat vapaita, eikä se ole minulle mikään ongelma, että hän ajattelee näin. Toistan silti, että hänen iso pomonsa, valioliigahistorian suurin valmentaja katsoo asioita eri kulmasta.

Lähde: Sky Sports