Puhetta on riittänyt Paul Pogban, Eden Hazardin, Ander Herreran ja jopa Marcus Rashfordin mahdollisista siirroista. Samaan aikaan kulisseissa on valmisteltu Juan Matan siirtymistä Manchester Unitedista Barcelonaan.

Matan sopimus päättyy tähän kauteen, eikä hän ole ollut halukas allekirjoittamaan jatkoa. Hiljattain uutisoimme Unitedin tehneen Matalle viimeisen jatkosopimustarjouksen. Ainakaan toistaiseksi Mata ei ole siihen tarttunut.

Barcelonalaislehti Sport kertoo, että Mata on saanut lukuisia tarjouksia muiltakin seuroilta, mutta miehen ykkösvaihtoehto on tällä hetkellä Barcelona. Sportin mukaan neuvottelut ovat edenneet jo niin pitkälle, että lähes kaikki on sovittu Matan ja Barcelonan välillä. Keskustelut on pantu jäihin viimeisten Mestarien liiga -otteluiden ajaksi. Kun Barcan kauden viimeinen peli on pelattu, keskusteluja jatketaan.

Matalle tärkeimpiä asioita on sopimuksen pituus. FourFourTwon mukaan United on tarjonnut 31-vuotiaalle pelintekijälle vuoden mittaista sopimusta, joka sisältäisi option lisävuodesta. Mata itse haluaisi 2+1-vuotisen kontrahdin.

[readmore from=Manchester-United]

Tässä vaiheessa ei tiedetä, onko Barcelona suostunut Matan vaatimukseen sopimuksen pituudesta. Se sen sijaan tiedetään, että siirto olisi Barcan kannalta melko edullinen, sillä siirtokorvausta ei tarvitsisi maksaa. Matan ei myöskään odoteta vaativan erityisen korkeaa palkkaa.

Mata on pelannut Unitedissa tammikuusta 2014 lähtien, jolloin hän siirtyi seuraan Chelseasta 44,73 miljoonan euron kaupassa. 217 ottelua on tuottanut 45 maalia ja 37 maalisyöttöä. Tällä kaudella Mata on saanut vastuuta 31 ottelussa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.