Borussia Dortmundin englantilaistimantti Jude Bellingham on noussut suuren huomion keskipisteeksi viime viikkojen aikana.

17-vuotias keskikenttäpelaaja teki lauantaina uransa ensimmäisen maalin Saksan Bundesliigassa, jonka jälkeen hän teki uransa ensimmäisen maalin Mestarien liigassa Manchester Citya vastaan keskiviikkona.

Birmingham Cityn kasvatti siirtyi viime kesänä Dortmundiin noin 25 miljoonalla punnalla, mutta etenkin Manchester United yritti houkutella Bellinghamin Old Traffordille jo ennen brittikenttien jättämistä.

Eurosportin tuoreimpien tietojen mukaan United on yhä Bellinghamin perässä, mutta suurinta kiinnostusta osoittaa tällä hetkellä Chelsea.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

B/R Football

@brfootball
Saturday: First Bundesliga goal ✅
Today: First Champions League goal ✅

What a week for Jude Bellingham ✨

Lontoolaisseura haluaa jatkaa kehittymistään Thomas Tuchelin alaisuudessa ja tarkkailee uutta keskikenttäpelaajaa ensi kesän siirtoikkunan alla. Frank Lampard oli aiemmin kiinnostunut West Hamin 22-vuotiaasta Declan Ricesta, mutta Bellinghamia pidetään nyt parempana vaihtoehtona ikänsä ja monipuolisuutensa takia.

[readmore from=Siirtouutiset]

Bellingham on tiettävästi valmis jäämään ensi kaudeksi Dortmundiin, vaikka joukkue ei pelaisikaan Mestarien liigassa. Saksalaisseuralla on kuitenkin tapana tehdä pelaajahankintansa niin, että ne tuottavat sille myöhemmin suuren määrän rahaa myyntien yhteydessä.

Eurosportin mukaan Dortmund uskookin saavansa Bellinghamista tulevaisuudessa vähintään 100 miljoonaa puntaa, kuten se näyttäisi saavan esimerkiksi Erling Braut Hålandista ja Jadon Sanchosta, jotka ovat kasvaneet Signal Iduna Parkilla saman hintaluokan pelaajiksi.

Dortmund ei siis lähde myymään Bellinghamia halvalla eteenpäin, vaan odottaa kärsivällisesti tarpeeksi suurta tarjousta. Se, saapuuko sellainen vielä tänä kesänä, riippuu täysin muista tekijöistä.