Kun Liverpool hankki tammikuussa Virgil van Dijkin puolustajien ME-summalla ja tällä viikolla brassivahti Alissonin maalivahtien maailmanennätyshintaan, on Jürgen Klopp saanut kokea, miltä tuntuu, kun vanhat haamut tulevat kummittelemaan. Tällä sosiaalisen median aikakaudella Kloppia muistutettiin nopeasti parin vuoden takaisista lausunnoistaan.

Tuolloin Liverpoolin saksalaismanageri totesi, ettei koskaan haluaisi törsätä rahaa muiden suurseurojen tavoin, vaikka mahdollisuus olisikin, sillä hänen tyylinsä on jalostaa pelaajia. Klopp myös uhkasi vetäytyä jalkapallon parista, mikäli jättimäisistä siirtosummista tulisi arkipäivää. Tuolloin Klopp viittasi Manchester Unitedin tekemään Paul Pogban ME-hankintaan.

Nyt Kloppilla on kuitenkin toinen ääni kellossa. Pidetty manageri myöntää jalkapallomaailman muuttuneen – ja omien kantojensa siinä mukana.

– Teen mitä tahansa tuodakseni Liverpoolille menestystä, Klopp totesi medialle Sky Sportsin mukaan.

– En olisi silloin voinut kuvitella, että maailma muuttuu näin. Kaksi vuotta sitten sata miljoonaa puntaa oli aivan hullu lukema. Sittemmin maailma on muuttunut täysin.

– Minun tärkein tehtäväni on tehdä tästä seurasta mahdollisimman hyvin menestyvä. En voi ajaa omaa agendaani tai sanoa: ”Ei, en halua ostaa pelaajia tai maksaa isoja rahoja” ja uhrata Liverpoolin menestyksen.

– Meillä on todella hyvä joukkue ja sen parantaminen on kallista. Jo olemassaolevia pelaajiamme parempia pelaajia ei löydy joka kulman takaa.

Liverpool on hankkinut Alissonin lisäksi tänä kesänä Naby Keitan, Fabinhon ja Xherdan Shaqirin.

[readmore from=Jürgen-Klopp]

– Tämä on ollut meille todella hyvä vuosi. Meillä on erittäin hyvä kokoonpano ja menestyimme aika hyvin viime kaudella pelaamalla suurenmoista jalkapalloa. Silti meidän täytyi korvata joitain pelaajia, Klopp muistuttaa.

– Emme piittaa siitä, mitä ympäröivä maailma meistä ajattelee. Ei Man Unitedkaan piitannut siitä, mitä minä heistä sanoin.

– Se oli silloin pelkkä senhetkinen mielipide. Muutinko mieltäni? Kyllä, se on totta. Mutta on parempi muuttaa mieltään kuin olla kokonaan ilman mielipiteitä, Klopp täräyttää.