Jürgen Klopp on eittämättä suurseurojen managereista suosituin, yli seurarajojen. Virnistelevä saksalainen on tuonut Liverpoolin myös taisteluun paikoista auringossa. Valo pilkottaakin jo selkeästi; tällä kaudella on aika tuoda Anfieldille jotain, josta tuo valo voisi heijastua.

170 miljoonaa puntaa on kesällä palanut sen pienen askeleen ottamiseen, jonka turvin pool-kädet viimein yltäisivät taas pokaaliin kiinni. Kaikkialla on poimittu esiin Kloppin vain jokin aika sitten esittämä toteamus, jonka mukaan tämä ei käyttäisi tällaisia rahamääriä, vaikka siihen olisi mahdollisuus.

Toteamuksen ilmoille heittäessään valmentaja ei varmaankaan tullut ajatelleeksi, että saattaa pian olla asemassa, jossa valtavien rahamäärien käyttäminen ei ole mahdollisuus, vaan velvollisuus.

Vaikka Liverpool ei seurana aiheuttaisi positiivisia tuntemuksia, on Kloppista siis vaikea olla pitämättä. Ja vaikkei pitäisi, täytyy olla jotenkin heikosti perillä asioista, ellei ainakin arvosta tämän toimintaa. Viimeisten käänteiden seurauksena se on aiemmin tutuksi tulleen pitkäjänteisyytensä lisäksi myös erittäin dynaamista.

Ihmiset viihtyvät erilaisten asioiden parissa, joillekin myös José Mourinhon kuittailu ja kyynisyys ovat mitä parasta ajanvietettä. Klopp on toista maata, ja jaksaa laukoa ilmoille milloin mistäkin kaivettuja vertauskuvia ja tunneilmauksia – ovat ne sitten hänen omiaan tai jonkun vasta varten hänelle kynäilemiä.

– Olemme edelleenkin enemmän Rocky Balboa kuin Ivan Drago. Me olemme ne, joiden pitää tehdä enemmän töitä, joiden pitää taistella enemmän, manageri sanoi ennen liiga-avausta West Hamia vastaan.

Viime kauden Valioliigassa esteet pysäyttivät Liverpool-junan neljännelle tilalle, mutta Mestarien liigassa se eteni aina finaaliin saakka. Ei siis ihme, että uusien vahvistuksien lisäksi myös seurassa kiintotähdiksi nousseet pelaajat ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksia.

Klopp puhuu joukkueestaan edelleen altavastaajana. Sitä se ainakin suhteessa Manchester Cityyn pitkässä juoksussa yhä onkin, huolimatta viime kauden keskinäisistä otteluista. Altavastaajana sen on siitä huolimatta pakko voittaa jotain. Sen tietää kaiken huumorinsa takana myös vuonna 1967 Stuttgartissa syntynyt Jürgen Norbert.