Jürgen Klopp ei ole piilotellut kantaansa uuden UEFA Nations Leaguen suhteen. Liverpool-luotsi kutsui kansainvälisten otteluiden määrää nostavaa systeemiä hiljattain pressitilaisuudessa järjettömimmäksi kilpailuksi jalkapallon maailmassa.

Seuravalmentajat kautta maanosan ovat toki oikeutettuja huoliinsa pelaajien jaksamisesta – pelkästään tämän viikon uutisissa on hurja määrä nimiä, jotka joutuvat sivuun maaottelutauon aikana syntyneiden vammojen johdosta.

Liverpoolin kohdalla lista vammoista kärsivistä maajoukkuepelaajista on melkoinen: Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané, Naby Keïta… Mutta mikä tässä pistää silmään?

Kloppin kritiikki siis todella oli aiheellista, mutta väärin kohdistettua. Yllä olevan listan nimistä vain van Dijk osallistuu Nations Leagueen, Hollannin paidassa. Muut loukkaantumiset ovat sattuneet Afrikan maiden otteluissa; uusi kilpailu ei ole vaikuttanut niihin millään tavoin. Myös van Dijkin kohdalla tilanne on itse asiassa sama.

Hollannin valmentaja Ronald Koeman avasi topparin vamman laatua eilen. Kyseessä on kylkiluiden murtuma, jonka käsitetään syntyneen ottelussa van Dijkin ex-joukkue Southamptonia vastaan – eli siis syyskuun 22. päivä. Tämän jälkeen superarvokas puolustaja on jatkanut pelaamista Kloppin alaisuudessa; täydet minuutit sekä Chelseaa että Manchester Cityä vastaan. Kylkivaivoista on puhuttu koko ajan, luiden murtuma sen sijaan tuli julkisuuteen vasta Koemanin kommenteista, samoin kuin looginen tieto pelaamisesta puudutettuna ja kipulääkkeiden voimin.

Koeman oli tyytyväinen siitä, että toppari halusi edustaa maataan Saksa-ottelussa, mutta vapautti tämän harjoituspelistä Belgiaa vastaan. Valioliigastakin tuttu manageri lähetti naapurikapinan jälkeen terveisiä Kloppille, jätettyään Liverpool-pelaaja Georginio Wijnaldumin ottelussa penkille.

– Ehkä herra Klopp on nyt hyvin tyytyväinen. Toivottavavasti olen taas hänen hyvissä kirjoissaan.

Ainakin van Dijkin ja Salah’n uskotaan pelaavan tulevan viikonlopun Huddersfield-ottelussa. Muista maajoukkuepelaajista Manén murtunut peukalo, ja Keïtan tilanne vaatinevat lähempää tarkastelua.

Lähteet: Sky Sports, Telegraph, Daily Mail