Liverpool tulee osallistumaan jopa seitsemään eri kilpailuun alkavan kauden aikana (Valioliiga, Mestarien liiga, Liigacup, FA Cup, Community Shield, UEFA Super Cup, FIFA:n seurajoukkueiden mestaruusturnaus). Jürgen Klopp on huolissaan pelaajiensa kasaantuvasta työmäärästä ja liian vähäisestä levosta.

Mestarien liigan voittaneena Liverpool tulee osallistumaan kesken kautta FIFA:n seurajoukkueiden väliseen mestaruusturnaukseen. Ottelut pelataan joulukuussa Qatarissa, mikä voi johtaa aikamoiseen kaaokseen Liverpoolin ottelukalenterissa. Valioliigan ja cup-turnausten pelejä on siirreltävä sekä suuntaan että toiseen.

Kloppin mielestä kannattajien sekä päättäjien tulisi hillitä itsensä ja suoda pelaajille kunnolla lepoa.

– Istumme tässä ja se kuulostaa siltä kuin valittaisin tai jotain. Kyse on vain tästä tilanteesta. Pitkällä aikavälillä se ei voi jatkua näin, se ei ole hyväksyttävää, Klopp kertoi The Telegraphille.

– Vaikuttaa siltä, kuin kukaan ei voisi edes kuvitella viikkoa ilman jalkapalloa. Milloin näin olisi viimeksi käynyt? Otteluita tulee ja tulee, yksi toisensa jälkeen, jatkuvalla syötöllä.

– Se on hankalaa, hankalaa näille pojille. Kaikki tulee olemaan kunnossa tällä kaudella, mutta pitkällä aikavälillä? Meidän on muutettava tilannetta. Taukoja on oltava. Come on, päästäkää heidän lepäämään. Olkaa rohkeita. Älkää kohdelko jokaista ottelua kuin se olisi vuosikymmenen viimeinen.

Klopp on erityisen huolissaan tähtihyökkääjänsä Sadio Manén työkuormituksesta. Mané pelasi 50 ottelua viime kaudella Liverpoolissa, jonka jälkeen hän johdatti Senegalin aina Afrikan mestaruusturnauksen finaaliin saakka.

Manélle on suotu nyt kahden viikon loma, minkä takia hän ei pelaa Community Shiled -ottelussa Manchester Cityä vastaan. Kloppin laskujen mukaan hänen kautensa on ollut peräti 13 kuukauden mittainen.

– Sadio Manén kausi, sen jälkeen kun hän pelasi [AFCON:in] finaalissa, oli 13 kuukauden mittainen. 13 kuukautta pitkä kausi, sellaista se on, Klopp sanoi.

– Kysy häneltä kuinka paljon lomaa hän on viettänyt. Hän on pelannut lähes jokaisen pelin Senegalille. Hän on pelannut jokaisen pelin meille. Jokaisella maajoukkuetauolla, hän on poissa [maajoukkueen luona]. Kysy häneltä.

– Paineet ovat kaikkialla. Meidän on rauhoitettava tätä tilannetta. Me tarvitsemme kunnollisia taukoja, joiden myötä näemme enemmän maailman luokan suorituksia. Siten voitte nauttia näiden pelaajien esityksistä pidempään, ja siten nuorten pelaajien on helpompi lyödä läpi.