Valioliigassa nähdään tänään, lauantaina, jättien taisto, kun Liverpool ja Arsenal iskevät Anfieldilla yhteen päivän viimeisessä ottelussa kello 19.30.

Kyseessä on samalla viime kauden maalikuninkaiden kohtaaminen. Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang sekä Liverpoolin Mohamed Salah ja Sadio Mané onnistuivat kukin viime sesongilla maalinteossa 22 kertaa.

Gabonin maajoukkuekärki Aubameyang, 30, ja Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ovat toisilleen tuttuja jo yhteisiltä vuosiltaan Borussia Dortmundista.

Klopp tuntee Aubameyangin vahvuudet läpikotaisin. Hän vitsaili, että heikkouksia tuulennopealla hyökkääjällä on vain yksi, eikä sekään liity jalkapalloon.

– Siitä on neljä vuotta, kun tein töitä hänen kanssaan, kommentoi Klopp Goalin mukaan.

– Kaikki tietävät kaiken kaikista. Niin se menee, yllätyksiä ei ole.

– Auballa ei ole tyylitajunsa lisäksi varsinaisia heikkouksia, vitsaili Klopp.

– Olemme tavallaan pystyneet puolustamaan häntä vastaan edellisissä peleissämme, mutta sitä ei voi koskaan tehdä sataprosenttisesti kunnolla, koska hän on niin nopea. Se vain on vaikeaa.

Aubameyangista muodostui puhdas kärkipelaaja Kloppin Dortmundissa. Edellisessä seurassaan, ranskalaisessa Saint-Etiennessä, Aubameyangin rooli vaihteli laitahyökkääjän ja ysipaikan pelaajan välillä. Hän aloitti myös Dortmundissa laitahyökkääjänä ja iski ensimmäisessä Bundesliigan ottelussaan hattutempun, mutta myöhemmin luontainen pelipaikka löytyi kärjestä, ja loppu on historiaa.

– Hän pelasi silloin Saint-Etiennessä laitahyökkääjänä. Me tarvitsimme ysipaikan pelaajaa, koska Robert Lewandowski oli jättämässä meidät, muisteli Klopp.

– Ajattelimme sitä pitkään. Sitten hän (Aubameyang) tuli ja pelasi laidalla. Myöhemmin tajusimme, että hän on todella hyvä keskushyökkääjänä.

– Se ei tapahtunut välittömästi. Hän kehittyi uskomattomalla tavalla ja hänestä tuli maalikone. Minun on sanottava, että hänen viimeistelynsä on loistavaa. Se on todella mielenkiintoista, kun sen yhdistää hänen nopeuteensa.