Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin päätös jättää väliin FA Cupin neljännen kierroksen uusintaottelu Shrewsbury Townia vastaan on jakanut runsaasti mielipiteitä.

Klopp ilmoitti ensimmäisen kohtaamisen jälkeen, että hän tai hänen edustusjoukkueensa pelaajat eivät osallistu uusintaotteluun, koska se menee Valioliigan talvitauon kanssa päällekkäin. Tiistaina Liverpoolia luotsasi alle 23-vuotiaiden ikäluokan valmentaja Neil Critchley, joka johdatti ennätyksellisen nuoren joukkueen 1-0-voitolla viidennelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu Chelsea.

Edustusjoukkueen pelaajista paikalla oli vain keskikenttäpelaaja James Milner (LUE LISÄÄ). Klopp seurasi ottelua etänä ja piti Critchleyyn ja akatemiapelaajiin yhteyttä puhelimen välityksellä.

Valioliigan legendaarinen maalipyssy Alan Shearer sanoi, että Kloppilla on oikeus laittaa kentälle kenet tahansa, mutta hänen mielestään saksalaismanagerin olisi ehdottomasti pitänyt olla tiistaina paikan päällä.

– Ymmärrän Jürgenin kannan siinä mielessä, että nyt hänen pelaajansa saivat tauon, joka heille oli luvattu, kommentoi Shearer BBC:lle.

– Hän on manageri, joten hän voi laittaa kentälle minkälaisen joukkueen haluaakin, mutta minusta hän ei toiminut oikein. Hänen olisi pitänyt olla siellä. Hänen olisi pitänyt olla kentän laidalla tukemassa noita nuoria pelaajia.

Englannin maajoukkueen entinen maalivahti Robert Green arveli, että Kloppin päätös oli eräänlainen näpäytys Englannin ottelumäärälle ja -ruuhkalle.

– Hän ajattelee saksalaisena, että me olemme hulluja, kun pelaamme näin paljon pelejä. Tämä on todella mielenkiintoinen tilanne, ja hänellä saattaa jopa olla etulyöntiasema tässä.

Entinen Irlannin maajoukkuekärki Clinton Morrison oli Shearerin kanssa samaa mieltä siitä, että Kloppin olisi pitänyt olla Anfieldilla paikan päällä.

– Jos minä olisin yksi noista nuorukaisista, olisin toivonut, että Jürgen Klopp olisi siellä, olisimme sitten voittaneet, hävinneet tai pelanneet tasan. Olisin toivonut, että hän laittaisi kätensä olkapäälleni ja sanoisi, että tein hyvää työtä.

– Mutta hän teki päätöksensä, ja hän on yksi niistä managereista, joilla on varaa tehdä noin, koska hän on ollut niin hyvä.