Liverpool sai viikonloppuna ikävää julkisuutta osakseen. Se ilmoitti lauantaina lomauttavansa noin 200 seuran työntekijää. Työntekijöiden ansiotaso pysyy kuitenkin samana, mutta 80 prosenttia palkoista tulee Ison-Britannian valtion yrityksille tarjoamasta hätäapupaketista. Liverpool maksaa loput 20 prosenttia.

Seuran entisistä pelaajista muun muassa Dietmar Hamann ja Jamie Carragher arvostelivat tehtyä päätöstä voimakkaasti. Satikutia työnantajalleen antoi myös eräs medialle nimettömänä pitänyt Liverpoolin työntekijä.

Englannin pelaajayhdistys PFA äänesti viikonloppuna seurojen yksimielistä palkkojenleikkausesitystä vastaan. Seurat olivat ehdottaneet palkkojen leikkaamista 30 prosentilla koronaviruskriisin ajaksi.

Valioliigamanagerien valmius tilapäisiin palkkaleikkauksiin on kuitenkin kasvamassa. Palkanalennuksista on keskusteltu kaikissa 20 seurassa. Daily Mailin mukaan ratkaisuun ovat päätymässä nyt ainakin Liverpool ja West Ham.

[readmore from=Liverpool]

Lehti kertoo, että sekä Jürgen Klopp että David Moyes ovat osoittaneet henkilökohtaisissa keskusteluissa valmiutensa palkkansa laskemiseen. Jo aiemmin palkkojaan olivat alentaneet Bournemouthin manageri Eddie Howe ja Brightonin Graham Potter.

Kaikki Valioliigan 20 päävalmentajaa osallistuivat lauantaiseen videopalaveriin yhdessä joukkueiden kapteenien kanssa. He olivat kuitenkin läsnä vain tarkkailijoina, sillä toisin kuin pelaajien kohdalla, managerien kanssa ei ole haettu kollektiivista sopimusta palkkojen alentamiseksi.

Jürgen Kloppin bruttovuosipalkka on tiettävästi noin 17 miljoonaa euroa.