Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei ole kiinnostunut siitä, tuleeko joukkue voittamaan Valioliigan mestaruuden tyhjällä Anfieldilla vai neutraalilla maaperällä, sillä se päivä tulee silti olemaan hänelle ”uskomattoman erityinen”.

Liverpoolin ensimmäinen sarjamestaruus 30 vuoteen on enää kahden voiton päässä, ja keskeytynyt kausi ollaan käynnistämässä uudelleen 17. kesäkuuta. Poliisi on kuitenkin pyytänyt kuuden sarjapelin siirtämistä neutraalille stadionille – mukaan lukien ne pelit jolloin Liverpool voi varmistaa mestaruutensa (lue lisää).

Klopp luottaa vahvasti siihen, että Liverpool saa pelata kaikki viimeiset kotipelinsä Anfieldin nurmella. Vaikka hän olisi väärässä, on koko joukkue jo hyväksynyt sen, etteivät mestaruusjuhlat tule olemaan tänä vuonna ”täydelliset”.

– Sillä hetkellä, milloin ikinä se tulee olemaankaan, tyhjä stadion, blah, blah, blah… Haluan välittää kaikki ajatukset, rukoukset ja rakkauden ihmisille ympäri maailmaa, mutta se (mestaruuden voittaminen) tulee silti olemaan uskomattoman erityinen päivä minun elämässäni, Klopp kertoi beIN Sportsille.

– Milloin se tulee tapahtumaan, en tiedä. Me toivomme että se tulee tapahtumaan Anfieldilla, mutta me emme tiedä vielä, eikä se ole tärkeää. Olen melko varma että me voimme ratkaista mestaruuden myös täällä, Liverpoolissa.

Saako Liverpool pelata ratkaisevat pelinsä Anfieldilla? Kuva: Getty Images

– Me olemme odottaneet tätä jo jonkin aikaa, eikä se ole vielä tehty; jos me olisimme päättäneet sarjakauden, eikä paluuta olisi tapahtunut, se hupsu ”null and void” -ajatus… Me olemme alusta asti halunneet pelata ja nyt me olemme todella epätoivoisia paluusta. Me haluamme varmistaa mestaruuden kentällä ja nyt tilanne näyttää siltä, että me voimme tehdä niin.

– Se ei tule olemaan täydellistä, mutta koska me olemme tienneet sen jo jonkin aikaa, olemme hyväksyneet tilanteen. Me haluamme voittaa sen ja sen jälkeen tiedämme miltä se tuntuu. Olen melko varma että se tulee tuntumaan melko hyvältä.

[readmore from=Liverpool]

– Suurin osa ihmisistä tällä planeetalla ei saa tilaisuutta voittaa Valioliigan mestaruutta. Meillä näyttäisi olevan tilaisuus, ja me aiomme ottaa sen.

Vaikka Valioliiga jatkuukin, tulevat Iso-Britannian sosiaalisen etäisyyden säännöt olemaan yhä voimassa. Klopp toivookin hartaasti, etteivät kannattajat innostu kokoontumaan Anfieldin ympärille tulevien viikkojen aikana.

– Kuulin päivä sitten hyvän lausahduksen siitä, miten meillä on maailman parhaimmat kotifanit, ja nyt meillä on oltava myös maailman parhaimmat kotona pysyvät fanit, Klopp jatkoi.

– Meille tulee kyllä aukeamaan hetki meidän elämässämme, kun me saamme tilaisuuden ja luvan juhlia yhdessä, ja silloin me tulemme juhlimaan oikealla tavalla. Milloin ikinä se tulee olemaankaan, me päätämme sitten miten me nautimme siitä.