Aaron Ramsey ja Wojciech Szczesny ovat kumpikin tehneet harppauksen Arsenalista Juventukseen viimeisen kolmen vuoden aikana, perustellen lähtöään Emirates Stadiumilta hyvin samanlaiseen sävyyn.

Ramsey vietti peräti 11 vuotta Arsenalin kirjoilla ennen kuin hänen sopimuksensa Tykkimiehissä päättyi kesällä 2019. Walesin maajoukkuemies otti uuden haasteen vastaan Juventuksesta, mihin Szczesny oli siirtynyt kahta vuotta aiemmin.

Juventus solmi 29-vuotiaan keskikenttäpelaajan kanssa vuoteen 2023 ulottuvan sopimuksen. Kuluvan kauden aikana hän on pelannut 24 ottelua Maurizio Sarrin alaisuudessa, tehden niissä neljä maalia.

Ramsey on ollut tyytyväinen päätökseensä poistua hänen mukaavusalueeltaan Arsenalista, tavoitellen nyt suuria pokaaleja Juventuksen kanssa.

– Juventus on massiivinen seura, yksi maailman parhaista, joten kun he pyytävät sinua tulemaan, heille on hyvin hankala sanoa ei, Ramsey perusteli.

Wojciech Szczesny ja Aaron Ramsey pelasivat kahdeksan vuotta yhdessä Arsenalin paidassa. Kuva: Getty Images

– Olin tilanteessa, missä olin ollut hyvin pitkään samassa seurassa, ja halusin muutoksen poistuakseni mukavuusalueeltani ja oppiakseni uuden kielen, toivon mukaan hyvin hitaasi.

– Halusin testata itseäni uudessa liigassa ja kaikissa niissä huipputurnauksissa missä me olemme yhä mukana. Olemme huippujoukkue ja me voimme mennä pitkälle, voittaa paljon pokaaleja ja titteleitä täällä.

Szczesnyn mielestä Ramsey teki oikean päätöksen seuratessaan häntä Torinoon. Puolalaisvahdin mielestä kaksikolla on paljon paremmat mahdollisuudet voittaa mestaruuksia Juventuksesa kuin Arsenalissa.

– Kun tulet tänne, huomaat miten tärkeä asia voittaminen on, Szczesnyn sanoi Ramseylle.

[readmore from=Arsenal]

– Se on hyvä olla osa nuorta projektia, jolla on suuria toiveita tulevaisuutta varten. Mutta me olemme saman ikäisiä, olemme 29-vuotiaita, ja jossain vaiheessa jokainen huomaa, että sinun omaa peliuraasi on jäljellä enää kuusi tai seitsemän vuotta, jonka jälkeen ainut asia mitä haluat tehdä on voittaa sarjamestaruus, taistella Mestarien liiga -voitosta ja haastaa itseäsi.

– Ei ole hyvä pelata 10-20 vuotta samassa joukkueessa ja olla voittamatta mitään. Sinä olet voittanut hieman, olet tehnyt muutaman maalin Wembleylläkin, Szczesny muistutti.