Chelsean uusi hyökkäävä keskikenttäpelaaja Kai Havertz ei koe ison hintalappunsa tuovan hänelle normaalia isompia paineita.

Saksan maajoukkuetähti siirtyi Chelseaan tänä kesänä Bayer Leverkusenista 80 miljoonalla eurolla. Siirtosummansa puolesta Havertz, 21, on kuluvan siirtoikkunan kallein pelaaja koko maailmassa.

Havertz debytoi Chelsean paidassa Valioliigan avauskierroksella 3-1-voitossa Brightonia vastaan, muttei esittänyt vielä ihmeitä. Nuorukainen tietää, että häneltä odotetaan paljon, mutta Havertz ei itse keskity siirtosummaansa.

– Tietysti se on iso hintalappu, mutta minusta nykypäivän jalkapallossa on normaalia maksaa sellaisia summia, kommentoi Havertz Sky Sportsin mukaan.

– En aio asettaa itselleni paineita, koska en ole mielestäni suoriutunut ennen niin huonosti, jos hintalappuni on noin iso. Joten yritän vain keskittyä jalkapalloon, yritän pelata parhaani mukaan Chelseassa ja olla asettamatta paineita itselleni.

Havertzin mukaan hänen sopeutumisensa Englantiin ja Valioliigaan on toistaiseksi sujunut hyvin.

– Tietty Chelsea on iso seura ja tämä on minulle iso askel tulla uuteen maahan, jossa on erilainen kulttuuri ja kieli. Se on hyvin erilaista kuin ennen ja tietysti tarvitsen joitain päiviä tai viikkoja sopeutumiseen.

– Se on todella iso askel tulla Leverkusenista Valioliigaan. Täällä pelataan erilaista jalkapalloa. Katsoin lapsena paljon Valioliigaa. Se on minusta aina ollut maailman paras sarja, jossa on maailman parhaita joukkueita. Olen nyt todella iloinen, kun saan pelata yhdessä Englannin ja maailman parhaista seuroista.

– Tarvitsen hieman aikaa sopeutuakseni tähän sarjaan. Täällä on todella erilaista Saksaan verrattuna, mutta odotan sitä innolla.

Havertzin ja kumppanien seuraava sarjaottelu on vuorossa sunnuntaina, kun Chelsea isännöi Stamford Bridgellä Liverpoolia.