Valioliigan hallitseva mestari Manchester City kohtaa tämän valioliigakauden avausottelussaan vieraissa West Hamin. Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrongin mukaan City on ykkössuosikki mestariksi myös kaudella 2019-20.

– Ehdottomasti! Liverpool rikkoi ennätyksiä viime kaudella, eikä silti voittanut mestaruutta. Se kertoo siitä, kuinka hyvä City oli! Cityllä on todella paljon vaihtoehtoja hyökkäyksessä. Jos joku pelaaja on poissa, se ei vaikuta millään lailla. Paikkaajiksi ei ole ehkä tarjolla samanlaisia pelaajia, mutta sellaisia, jotka voivat tehdä erilaisia maaleja. Gabriel Jésus ja Sergio Agüero ovat erityyppisiä pelaajia. David Silva ja Kevin De Bruyne ovat erityyppisiä pelaajia. Heillä on todella loistava sekoitus, Armstrong avaa Valioliiga.comille.

Armstrong on vaikuttunut Valioliigan viime kauden kärkikaksikon eli Cityn ja Liverpoolin managereista.

Pep Guardiola vaikuttaa mukavalta tyypiltä julkisuudessa, mutta hän ei ole. Jos joku on diktaattori, niin hän! Mutta hän on mukava diktaattori. Hän on tehnyt asiat selviksi ja tietää, mitä haluaa. Hän teki sen Barcelonassa ja Bayern Münchenissä, Armstrong sanoo.

Britti ottaa esimerkin tästä Guardiolan julkisesta toiminnasta kesällä liikkuneiden siirtohuhujen ympäriltä.

– Kun oli puhetta siitä, että Leroy Sané haluaisi siirtyä Bayerniin. Guardiolalle se ei ole ongelma. Menköön! Hän uskoo siihen, mitä tekee ja miten saa parhaan irti pelaajista. Hän myös uskoo, että voi voittaa jokaisen pelin. He ovat ykkössuosikki.

Armstrong löytää Guardiolan ja Jürgen Kloppin ympäriltä selkeät yhtäläisyydet.

– Voit olla myös niin kuin Klopp ja esiintyä hymyillen, mutta hänen pelaajillaan ei ole mitään epäselvää, kuka on pomo. Näin on Kloppin kohdalla, mutta eritoten Pepin! Vaikka Pep ei aina tietäisikään, mitä tapahtuu siirtomarkkinoilla, koska se on valitettavasti rahamiesten hommaa nykyisin, niin Pep tietää, mitä haluaa treeneissä ja peleissä. Hän ei ota mitään paskaa vastaan keneltäkään.

Cityn ja Liverpoolin ero oli viime kaudella vain yksi piste. Armstrong ei näe nokkimisjärjestyksen muuttumisen kovinkaan helppona.

– Liverpoolin on oltava yhtä hyviä kuin viime kaudella, mutta heidän pitää saada tulokset myös City-peleistä. Niissä on jaossa kuusi pistettä, ja se ratkaisi homman viime kaudella.

Valioliigakauden avajaisia PukkiPartya vietetään perjantaina 9.8. klo 20.00 alkaen Casino Helsingin Fennia Salongissa. Tilaisuuteen on täysi-ikäisillä vapaa pääsy, lavalla mm. Markku Kanerva, Jussi Jääskeläinen ja Keith Armstrong. Ilta huipentuu Liverpool-Norwich-otteluun, jonka studiolähetys starttaa klo 21.00.

Valioliigakausi 2019-20 näkyy tuttuun tapaan Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.