Valioliigan ensimmäinen ottelu koronatauon jälkeen on Aston Villan ja Sheffield Unitedin kohtaaminen. Aston Villa taistelee yhä putoamista vastaan, sillä se lähtee loppurypistykseen toiseksi viimeiseltä sijalta. Se on neljä pistettä edellä Teemu Pukin Norwichia ja kahden pisteen päässä säilymiseen oikeuttavasta 17. sijasta.

Villa on saamassa tärkeitä apuja sairastuvalta.

John McGinn tulee todennäköisesti takaisin Aston Villan keskikentälle. Se vapauttaa Jack Grealishia entistä enemmän. Media on ollut viemässä Grealishia erityisesti Manchester Unitediin. McGinn ei ole pelannut tänä vuonna oikeastaan ollenkaan, mutta tuo nyt rauhaa, sanoo Viaplayn jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong Suplan Week of Football -podcastissa.

McGinn sai ole pelannut joulukuun 21. päivän jälkeen. Hän on tehnyt tämän kauden Valioliigassa 18 ottelussa kolme maalia ja syöttänyt kaksi.

Sheffield United on ollut yksi kauden sensaatioista. Nousijajoukkue on seitsemäntenä ja vain viiden pisteen päässä Mestareiden liigaan oikeuttavasta nelossijasta. Sitä pitää hallussaan Chelsea, joka on pelannut yhden ottelun ”Bladesia” enemmän.

Voitolla Sheffield United nousisi viidenneksi.

– Jos joku joukkue on isolla J:llä, niin se on Sheffield United. He pelaavat molempiin suuntiin ja ovat päästäneet toiseksi vähiten maaleja Liverpoolin jälkeen. He ovat pelanneet huikean kauden ja olisivat halunneet, että pelit olisivat alkaneet jo viime kuussa. He uhkuvat itseluottamusta, ja tästä tulee todella vaikea peli Aston Villalle, ”Keke” tuumaa.

Loppukauden 92 peliä pelataan tyhjille katsomoille ja taukoa peleistä on noin kolme kuukautta.

– Kun katsoo neutraalisti pelejä, niin ehkä ensimmäiset pelit voivat olla hitaampia, mutta kun kunto nousee ja terävyys tulee takaisin, niin veikkaan, että olemme parin viikon päästä siinä, missä oltiin maaliskuussa. Odotan, että tulee todella hyviä otteluita. Panokset ovat isot kaikilla: europaikoista ja putoamista vastaan taistellaan. Uskon, että tulee hyviä otteluita. Se, mikä on hieno asia, on se, että nyt ihmiset tajuavat, miten tärkeitä yleisö ja fanit ovat, Armstrong tuumaa.

Aston Villa-Sheffield United nähdään keskiviikkona kello 19.30 alkavan valioliigastudion avausotteluna V Sport Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.

Week of Footballia voi kuunnella Suplassa.