Entinen valioliigatuomari Mark Clattenburg pitää Liigacupin loppuottelussa tapahtunutta välikohtausta farssina, mutta hänen mukaansa erotuomari Jon Moss ja avustavat erotuomarit toimivat tilanteessa täysin oikein.

Chelsean luotsi Maurizio Sarri yritti vaihtaa maalivahti Kepa Arrizabalagan Willy Caballeroon jatkoajalla. Kepa kuitenkin kieltäytyi tulemasta vaihtoon ja pysyi maalillaan.

– Vaihdon katsotaan tapahtuneen vasta sitten, kun kentälle tuleva pelaaja ja kentältä pois tuleva pelaaja ovat menneet ristiin kentän laidalla ja erotuomari on käynnistänyt pelin uudelleen. Siihen asti manageri voi muuttaa mieltään, Clattenburg sanoo Daily Mailissa.

– Numerotaulu nostetaan ylös vain opasteeksi – se ei kuitenkaan merkitse, että vaihto on peruuttamaton.

Mikäli maalivahti loukkaantuu rangaistuspotkukilpailun aikana, vaihtopelaaja voi korvata hänet – mikäli joukkue ei ole vielä käyttänyt kaikkia vaihtojaan.

[readmore from=Kepa-Arrizabalaga]

Toinen ex-huipputuomari Peter Walton oli ihmeissään näkemästään.

– Tuomitsin 499 ammattilaisottelua ja voin rehellisesti sanoa, etten ole koskaan nähnyt mitään sellaista elämäni aikana, hän toteaa The Timesissa.

Waltonin mukaan Moss ei olisi voinut sääntöjen mukaan tehdä mitään pakottaakseen Kepan kentän laidalle.

– Säännössä 3 sanotaan selvästi, että erotuomaria pitää informoida ennen jokaista vaihtoa, mutta jos pelaaja, joka on määrä vaihtaa pois, kieltäytyy tulemasta pois kentältä, silloin peli jatkuu.