Chelsean maalivahti Kepa Arrizabalaga ja päävalmentaja Maurizio Sarri ajautuivat sunnuntaina uskomattomaan tapahtumaketjuun Englannin Liigacupin fiinalin ratkaisuhetkillä.

Kepa Arrizabalaga kärsi ottelussa krampeista ja Maurizio Sarri päätti ottaa hänet vaihtoon. Kepa kuitenkin kieltäytyi. Hän ei yksinkertaisesti suostunut poistumaan kentältä ja jätti Sarrin paikalleen raivoamaan. Peli jatkui lopulta niin, että vaihtoa ei tehty. Kaksikko on selittänyt tapauksen olleen väärinkäsitys, mutta moni ei perustelua ole ostanut.

Muun muassa entinen Liverpoolin pelaaja ja nykyinen tv-kommentaattori Jamie Redkapp totesi maalivahdin toimineen yksinkertaisesti väärin. Hänen olisi pitänyt tulla vaihtoon samantien. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva asettelee sanansa maltillisemmin, mutta hänkin jäi ihmettelemään tapahtunutta.

– Totta kai valmentajan näkökulmasta kun vaihtopäätös tehdään, niin pelaajan on sitä ilman muuta noudatettava. Mutta emme varmasti tiedä koko todellista tilannetta. Kepa näytti eleillään, että hän on kunnossa. Ehkä hän halusi olla se sankari, joka torjuu Chelsealle voiton rankkareissa, ”Rive” totesi Valioliiga.comille.

– Onhan tuo aika ainutlaatuista, mutta syy oli kaiketi lähinnä väärinkäsityksestä koskien Kepan pelikuntoa. Luulen, että he ovat käsitelleet asian seuran sisällä ja fokus on nyt tulevassa pelissä. En usko, että tästä tulee luottamuspulaa kumpaankaan suuntaan. Sarri ihmetteli tilannetta aluksi, mutta rauhoittui sitten. Mietin jälkikäteen, että laittaisin itse jonkun taustatiimistä kysymään kyseiseltä pelaajalta, että onko kaikki ok. Ettei tarvitse ajautua tilanteeseen, jossa aletaan kiistelemään pelikunnosta kesken vaihdon.

Chelsea tiedotti myöhemmin antaneensa Kepalle tapahtuneesta sakot. 24-vuotias maalivahti menettää viikon palkan ja se menee Chelsean hyväntekeväisyysjärjestölle.

Nopeasti uusi haaste

Chelsea hävisi Liigacupin finaalin Manchester Citylle lopulta rangaispotkukilpailun jälkeen. Chelsea kohtaa heti keskiviikkona Tottenhamin, joten kauaa rivien paikkailuun ei ole aikaa.

– Uskon, että kyse on enimmäkseen pettymyksen käsittelystä sen suhteen, että Chelsea oli niin lähellä voittaa pytyn. Joukkueen uudelleen motivointi sen jälkeen on varmasti haastavinta. Toisaalta he hävisivät liigassa Citylle 0-6 ja nyt tulos oli tasan, joten se antaa joukkueelle itseluottamusta.

– Pettymyksiä tulee ja ottelutahti on tiivis. Luulen, että joukkue käsitteli tämän pitkälle jo heti sunnuntain pelin jälkeen kopissa. Media toki nostaa asiaa esille ja tekee siitä vielä isomman. Sarri on varmasti sanonut pelaajilleen, että tämä asia on loppuunkäsitelty ja fokus Tottenhamissa.

Chelsea-Tottenham on nähtävissä Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa keskiviikkona 27.2. klo 21.50 alkaen.