Kun listataan kuluvan kauden pelintekijöitä Valioliigassa, ovat muutamat nimet lähes itsestään selvyyksiä. Kuuden kärkeen mahtuu kuitenkin myös yllätyksiä – kaikkien rakentelut eivät ole materialisoituneet maalien tai joukkueitten menestyksen muodossa.

EA Sportsin keräämien tilastojen mukaan kuudenneksi eniten tilanteita liigassa on kaudella 2017-2018 luonut Xherdan Shaqiri. Sveitsin maajoukkuemies on kunnostautunut tässä toimessaan 65 otteeseen, mutta hänen joukkueensa Stoke majailee sarjan toiseksi viimeisellä tilalla. Potters on onnistunut maalinteossa kauden aikana vain 29 kertaa. Shaqirin työn saattaisi siis kuvitella olevan melko turhauttavaa.

Vielä edellistä heikompi luotujen paikkojen ja onnistuneen maalinteon suhde on Stokea huomattavasti korkeammalla sarjataulukossa olevan Brightonin, ja sen pelintekijän Pascal Großin kohdalla. Saksalainen on rakennellut 68 tilannetta joukkueensa eduksi, mutta joukkue on iskenyt vasta 28 maalia. Brightonille tosin vähemmätkin osumat ovat riittäneet – se on Valioliigan sijalla 12.

Listan kuudesta parhaasta pelintekijästä yksinkertaisella jakolaskulla tyytyväisin oman joukkueensa viimeistelyyn voi olla Kevin De Bruyne, jolla tietysti syytä tyytyväisyyteen on muutenkin. Belgialainen on rakentanut tähän mennessä huimat 96 tekopaikkaa, Manchester Cityn maalisaldon ollessa 85.

Valioliigan pelintekijät ja heidän luomansa tilanteet

1. Kevin De Bruyne, Manchester City – 96
2. Mesut Özil, Arsenal – 78
3. Christian Eriksen, Tottenham – 73
3. Cesc Fábregas, Chelsea – 73
5. Pascal Groß, Brighton – 68
6. Xherdan Shaqiri, Stoke – 65

Lähde: Talksport