Manchester Cityn pelintekijä Kevin De Bruyne on sivussa keskiviikon derbyottelusta Manchester Unitedia vastaan, Pep Guardiola on vahvistanut.

De Bruyne kärsi lihasvamman vasempaan reiteensä viime lauantain huippuottelussa Tottenhamia vastaan. Guardiolan mukaan belgialaistähden tilanne on jo parempi, mutta seuraavassa ottelussa hän ei vielä kykene pelaamaan.

De Bruynen loukkaantumiset ovat rajanneet hänen ottelumääränsä vain 30 peliin tällä kaudella. Valioliigassa hän on ollut avauksessa vain 11 kertaa.

Guardiola vahvistaakin, että seuran täytyy arvioida toimintatapansa uusiksi De Bruynen kohdalla.

– Kyseessä on lihasvamma. Se on jo paranemaan päin, mutta hän ei ole pelikunnossa [keskiviikkona], Guardiola kertoi lehdistölle.

– Valitettavasti se oli aluksi vain yksi loukkaantuminen, jonka jälkeen tuli taas uusi loukkaantuminen ja sen jälkeen taas uusi loukkaantuminen. Aiemmin hän oli vielä turvassa, varsinkin lihasvammoilta, mutta nyt hän on kärsinyt kaksi tai kolme sellaista polvivammastaan johtuen.

– Meidän on muutettava toimintatapojamme hänen kanssaan ja keskityttävä tarkemmin yksityiskohtiin, ja katsoa pystyykö hän pelaaman vielä kaksi tai kolme ottelua ennen kauden loppua. Sen jälkeen tavoitteena on että hänellä on hyvä pre-season ja että hän pystyy huolehtimaan itsestään.