Englannin Valioliiga on tällä hetkellä keskeytettynä koronaviruksen takia muiden huippusarjojen ohella. Kauden jatkumisesta, ja ylipäätään pelaamisesta loppuun ei ole vielä tietoa.

Manchester Cityn tähtipelaaja Kevin De Bruyne pitäisi kauden keskeyttämistä valitettavana asiana, mutta pakollisena, mikäli sillä vältetään vaikutukset myös seuraavaan kauteen.

– Päätöksen tekemisen [viitaten kauden loppuun pelaamiseen] venyttäminen voisi aiheuttaa ongelmia seuraavalle kaudelle. Olisi sääli lopettaa hieno kausi kesken, mutta jos sen avulla vältetään ongelmat seuraavalle kaudelle, se pitää tehdä, keskikenttäpelaaja sanoi belgialaislehti Het Laatste Nieuwsille.

– Minulla ei ole mitään hajua, milloin pelit jatkuvat. Myös Englannissa odotetaan mahdollisimman pitkälle päätöksen teossa. Pelaajalle se ei kuitenkaan ole hyvä tilanne. Jos ei voi tehdä käytännössä mitään kuuteen viikkoon, niin normaalisti sen jälkeen tarvitsisi kolmen tai neljän viikon harjoituskauden. Jos alamme pelata saman tien otteluita, kaikki loukkaantuvat parin ottelun jälkeen, hän jatkoi.

De Bruyne, 27, on tällä hetkellä kotimaassaan perheensä kanssa. Hänen mielestään koronaviruksen aiheuttama tilanne antaa osviittaa siihen, miltä tuntuu kun ura loppuu.

– Aika karanteenissa on näyttänyt monelle, miltä tuntuu kun ura joskus loppuu. Se antaa monelle lisämotivaatiota jatkaa uraa ainakin vuodella. En ole huolissani omasta pelikunnostani. Kun ottelut jatkuvat, sama vire kyllä löytyy kuin ennen tätä tilannetakin, hän päätti.

Lähde: Sky Sports