Manchester City aloitti valioliigakautensa maanantaina, kun se voitti vieraissa Wolvesin 3-1. Erinomaisessa vireessä oli ennen kaikkea Kevin De Bruyne, joka teki rankkarista joukkueensa avausmaalin, oli järjestelemässä Phil Fodenin tekemää voittomaalia, syötti Gabriel Jesusin lisäajan osuman ja oli vahvasti rakentelemassa muitakin maalipaikkoja.

Kevin De Bruyne valittiin viime viikolla Valioliigan pelaajayhdistyksen PFA:n vuoden pelaajaksi. Eilen belgialainen osoitti jatkavansa siitä, mihin hän viime kauden päätteeksi jäi. Peliesitys poiki myös vuolaan kehuryöpyn Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragherilta.

– Kyllä, hän on Valioliigan paras pelaaja. Minusta hän olisi Valioliigan paras, vaikkei hän olisikaan voittanut viime kaudella palkintoaan, Carragher totesi.

– Sanoin samaa Eden Hazardista, ennen kuin hän lähti Real Madridiin. Olisipa hänet valittu PFA:n vuoden pelaajaksi tai ei, hän olisi joka tapauksessa ollut paras pelaaja. Nyt Kevin De Bruyne on paras.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🥇Man of the Match, Kevin De Bruyne
1 goal (penalty)
4 shots on target*
1 assist
6 chances created*
6 crosses*
5 tackles*
(* Most in match)

OptaJoe

@OptaJoe
34 - Since start of last season, Kevin De Bruyne has been directly involved in more Premier League goals than any other player (34 - 14 goals, 20 assists). Continuous.

Carragher ei rajannut De Bruynen paremmuutta vain Valioliigaan, vaan nostaa hänet hyvin korkealle myös globaalissa vertailussa.

– Juuri nyt De Bruyne on minusta jälkijoukon paras Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon jälkeen, kun puhutaan maailman parhaista pelaajista. Laittaisin hänet sen listan kärkeen.

– Jos minulta kysytään, kenet haluaisin joukkueeseeni, vastaisin Kevin De Bruynen. Sillä määrällä maaleja ja maalisyöttöjä, mitä hän tekee, hän on yksinkertaisesti jokaisen valmentajan unelma.

Sitten Carragher selvittää tarkemmin, mistä syystä hän belgialaista pelintekijää niin paljon arvostaa.

[readmore from=Kevin-De-Bruyne]

– Hän voi pelata kymppipaikalla, oikeanpuoleisena pelaajana kolmen pelaajan keskikentällä tai keskikentän keskustassa, missä Roberto Martínez peluuttaa häntä Belgian maajoukkueessa. De Bruyne voi pelata pitkän uran, sillä hän pystyy pelaamaan myös pohjapelaajan roolissa, jos jalat alkavatkin vähän hidastua.

– Hänen syöttötaitonsa on ehkä parasta, mitä olemme Valioliigassa nähneet. Hän voi pelata ilman mitään ongelmia keskikentän keskellä vielä 35-vuotiaanakin.