Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli tyytyväinen omiensa esitykseen hänen suojattiensa kaadettua maanantaina Wolverhamptonin 3-1 vieraskentällä Valioliigassa.

Raúl Jiménezin kavennus jäi kotijoukkueelle laihaksi lohduksi, kun City nappasi ensimmäisestä sarjapelistään pisteet matkaan Kevin de Bruynen, Phil Fodenin ja Gabriel Jesusin maaleilla.

Guardiola innostui ylistämään ottelun jälkeen de Bruyneä, joka valittiin Valioliigan viime kauden parhaaksi pelaajaksi. Belgialaistähti oli rangaistuspotkuosumansa lisäksi näkyvästi esillä koko ottelun ja oli vahvasti mukana myös Cityn muissa maaleissa.

– Hän on ollut jokaisissa harjoituksissa uskomattoman sitoutunut palattuamme maajoukkuetauolta, kommentoi Guardiola Goalin mukaan.

– Juuri nyt hän on uskomattoman tärkeä pelaaja meille. Hän on aina ollutkin, mutta juuri tässä tilanteessa hän on todella tärkeä.

– Hän ampui uskomattoman pilkun, laukoi sen täydellisesti. Sen lisäksi hän antaa maalisyöttöjä, tekee juoksuja. Hän pelasi todella hyvin, kuten koko muukin joukkue.

– Hän pitää jalkapallosta, ei tunne painetta ja tykkää kilpailla korkealla tasolla.

Cityn keskikentältä lähti viime kauden jälkeen iso palanen, kun seuralegenda David Silva jätti seuran sopimuksensa päätyttyä ja palasi Espanjaan. De Bruyne sanoo, että hän ei voi täyttää Silvan jättämää aukkoa, mutta hän voi auttaa joukkuetta omilla vahvuuksillaan.

– David Silva oli uskomaton pelaaja meille. En voi tehdä samoja asioita kuin David, kommentoi de Bruyne Sky Sportsille.

– Minun on autettava joukkuettani samalla tavalla kuin aina. Kaikkien on pelattava omilla vahvuuksillaan.

– Tietysti siitä tulee vaikeaa, koska David oli mestari pelaamaan pienessä tilassa, mutta minusta meillä on pelaajia, jotka pystyvät siihen. Häntä kaivataan tietysti kentällä ja sen ulkopuolella.

– Minun pelipaikkani riippuu siitä, miten vastustaja pelaa. Wolves pelasi kolmen puolustuslinjalla, joten manageri halusi minun puskevan heitä ylöspäin ja pelaavan turvallisesti kahden puolustavan keskikenttäpelaajan kanssa. Meillä on paljon hyökkääviä pelaajia, joten minä voin pelata heidät läpi ja he voivat hoitaa loput.

LUE MYÖS: