Manchester City pelaa Mestarien liigaa tiistaina yhden tähdistään, Kevin De Bruynen kotimaassa Belgiassa. Aivan täyttä kotiinpaluuta keskikenttäpelaaja ei pääse tekemään, sillä isäntäjoukkueena ei toimi Genk, vaan Club Brügge.

30-vuotias De Bruyne jätti kotimaan taakseen jo vuonna 2012, ja on edustanut Cityä nyt vuodesta 2015. Nykyseurassaan hän on nostanut melkoista määrää pokaaleita, ei kuitenkaan vielä sitä maanosan himoituinta.

– Tietenkin ihmisten mielissä rima on noussut sen myötä mitä olemme voittaneet Englanissa viiden-kuuden vuoden aikana. Nyt meiltä odotetaan Mestarien liigan voittamista.

– Emme ole siihen vielä pystyneet, mutta yritämme kyllä. Toivottavasti se onnistuu minun täällä oloni aikana. Ei se silti uran jättämää jälkeä tai merkitystä muuta. Ehkä jonkun ulkopuolisen mielessä, mutta minusta me olemme seurana saavuttaneet viime vuosina jo nyt varsin isoja asioita.

De Bruyne pelaa nyt ensimmäistä kertaa seuraottelun kotimaassaan, sieltä jo pian vuosikymmen sitten lähdettyään.

– Olen tietenkin innoissani paluusta sinne. En tiedä, miten belgialaiset reagoivat minuun, mutta minä menen kentälle tekemään työni.