Onnistuneen siirron Tottenhamista Atlético Madridiin viime kesänä tehnyt Kieran Trippier täyttää 30 vuotta ensi syksynä. Pian sen jälkeen hän kokee toisenlaisen statuksensa muuttumisen, kun Englanti eroaa konkreettisesti Euroopan unionista.

Vuoden 2021 alussa viimein käytännössä voimaan astuva (talous)poliittinen irrottautuminen valtaosasta Eurooppaa tekee Trippieristä sopimuksensa puolivälissä ulkomaalaispelaajan.

La Liga -seuroilla saa ottelupäivien kokoonpanoissaan olla korkeintaan kolme pelaajaa, jolla ei ole EU-maan kansalaisuutta. Atléticolla sellaisia on Trippier mukaan luettuna neljä.

Buryssä syntynyt oikean laidan pelaaja on ollut Diego Simeonen ykkösvaihtoehto laitapakin tontille; pelattuja otteluita on kaudella takana 26. Trippier on toistuvasti kertonut olevansa todella tyytyväinen oloonsa Madridissa, vihjaten samalla, että uran päättäminen voisi tapahtua Burnleyssä. Tämä toki tuskin oli suunnitelmissa vielä ensi vuoden aikana – jos edes kesällä 2022 päättyvän Atlético-pestin jälkeen.

Perinne, jossa englantilaispelaajat eivät juuri sumujen saarilta poistu, on ollut rikkoutumassa muun muassa nuorten tekijöiden bundesliigasiirtojen myötä. Vääntö ulkomaalaisiksi vuonna 2021 muuttuvien valioliigapelaajien ja sääntöjen kanssa tullaan toimimaan, jatkunee.