Newcastlen kausi on ollut hyvin vaikea.

Newcastlesta tuli omistajanvaihdoksen myötä syksyllä maailman rikkain jalkapalloseura, jos katsotaan puhtaasti omistajien, eli Saudi-Arabian julkisen investointirahasto PIF:n varallisuutta.

Se ei ole ainakaan toistaiseksi näkynyt pelikentillä, vaikka Newcastle on käyttänyt tammikuun siirtoikkunassa noin 44 miljoonaa euroa. Newcastle maksoi Kieran Trippieristä 14 miljoonaa euroa ja Chris Wood saapui Burnleysta 30 miljoonalla eurolla.

Newcastle on parhaillaan Valioliigassa 19. sijalla.

Sky Sportsin toimittaja Michael Bridge kertoi saaneensa tietää, että Atlético ja Newcastle sopivat Newcastlen maksavan Atléticolle toiset 14 miljoonaa Trippieristä, jos seura onnistuisi säilyttämään sarjapaikkansa Valioliigassa. Siinä tapauksessa laitapuolustajan siirtosumma kasvaisi 28 miljoonaan euroon.

Trippier on pelannut Newcastlen paidassa kaksi ottelua, joista kummatkin ovat päättyneet pettymykseen. Trippier debytoi FA Cupin ottelussa Cambridge Unitedia vastaan. Kolmanneksi korkeimman sarjatason joukkue pudotti Newcastlen St James’ Parkilla. Viikkoa myöhemmin Watford nousi loppuhetkillä tasoihin sarjaottelussa.