Valioliigaa pelataan täysi kierros tiistaina ja keskiviikkona.

Bournemouth-Huddersfield

Hienosti kauden aloittanut Bournemouth on neljän ottelun tappioputkessa. Manageri Eddie Howe on pannut notkahduksen otteluohjelman piikkiin. Manchester City, Manchester United, Newcastle United ja Arsenal antoivat kyytiä Kirsikoille.

Huddersfield on sen sijaan petrannut ja napannut kaksi voittoa ja tasapelin neljästä viime kamppailustaan. Manageri David Wagner on vakuuttanut, että Huddersfield on kehittynyt viime kauden jälkeen.

Huddersfield yrittää tehdä Dean Courtilla historiaa. Terrierit on voittanut edellisen kerran pääsarjatasolla kaksi kertaa peräkkäin vieraissa huhtikuussa 1956. Nähtäväksi jää, miten Huddersfield pystyy pelaamaan isäntien korkean prässin alla. Bournemouth kohdistaa palloon parhaimmillaan erittäin oikea-aikaisen prässin.

Bournemouth on taas hävinnyt viisi kertaa peräkkäin edellisen kerran maaliskuussa 2013 – kun seura pelasi Ykkösliigassa.

Tärkeä laitapuolustaja Adam Smith puuttuu isäntien kokoonpanosta. Vieraiden kärki Steve Mounie huilaa pelikiellon vuoksi.

Burnley-Liverpool

Manageri Sean Dyche on pulassa Turf Moorilla.

Viime kaudella seitsemänneksi yltänyt Burnley on romahtanut putoamisviivan heikommalle puolelle. Dyche on myöntänyt, että nykymeno ei voi jatkua. Burnley rämpii Valioliigassa seitsemän ottelun voitottomassa putkessa.

Burnley on syöttänyt keskimäärin 77 pitkää syöttöä yhdessä ottelussa Valioliigassa. Tämä on koko sarjan korkein luku Huddersfield (72), Newcastle (70) ja Brighton (70) jäävät viininpunaisten taakse tässä tilastossa.

Liverpool saakin varautua tiiviin puolustuksen murtautumiseen. Vieraiden manageri Jürgen Klopp haluaa, että Liverpool etenee tehokkaasti kohti tyhjää tilaa: joko selustaan tai linjojen väleihin.

Vieraiden pitää pystyä liikuttamaan isäntien pakkaa sivuttain, jotta tilaa syntyy.

Liverpool saapuu Turf Moorille nosteessa. Everton kaatui sunnuntaina viime hetkillä tunteikkaassa paikalliskamppailussa. Pitkäaikaispotilas Alex Oxlade-Chamberlain puuttuu joukkueen kokoonpanosta. Stephen Ward ja maalivahti Nick Pope huilaavat viininpunaisten porukasta.

Manchester United-Arsenal

Katseet kohdistuvat keskiviikkona Old Traffordilla.

United on romahduspisteessä ja seitsemäntenä. Joukkueen ympärillä vallitseva show ei laannu. Alkuviikolla on noussut esiin se, että José Mourinho pitää neljän joukkoon yltämistä ihmeenä. Ranskalaistähti Paul Pogba ja Mourinho ottivat taas lehtitietojen mukaan jälleen yhteen lauantaina, kun Southampton ja United jakoivat pisteet luvuin 2–2.

Arsenal on 19 ottelun tappiottomassa putkessa kaikissa kilpailuissa. Tykkimiesten manageri Unai Emery on osoittanut, että hän pystyy sulaviin taktisiin muutoksiin. Arsenal käytti peräti kolmea eri ryhmitystä, kun Tottenham taipui sunnuntaina Pohjois-Lontoon herruusottelussa.

Keskiviikkona nähdään, pystyykö Mourinho vastaamaan. Jos United häviää, venähtää matka neljänteen tilaan jo 11 pisteeseen. Joukkueella on tukku kolhuja ja vammoja. Toppari Victor Lindelöf ja Alexis Sánchez huilaavat varmasti. Ashley Young on pelikiellossa.

Keskiviikkona nähdään myös, palaako vieraiden selkävaivainen Mesut Özil kokoonpanoon. Saksalainen on yhdistetty tällä viikolla Interiin.

Tiistai:

21:45
AFC Bournemouth-Huddersfield Town
Brighton & Hove Albion-Crystal Palace
West Ham United-Cardiff City

22:00
Watford- Manchester City

Keskiviikko:

21:45
Burnley-Liverpool
Everton-Newcastle United
Fulham-Leicester City
Wolverhampton Wanderers-Chelsea

22:00
Manchester United-Arsenal
Tottenham Hotspur-Southampton