Valioliigaa pelataan täysin kierros perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Wolverhampton-Liverpool

Valioliigan mestaruuden on voittanut jo neljä kertaa peräkkäin joukkue, joka on komeilut taulukon kärjessä joulupäivänä. Liverpool ottaa piikkipaikan varmuudella, jos Wolves kaatuu perjantaina Molineuxilla.

Liverpool on edellinen joukkue, joka on hukannut mestaruuden, kun johti joulupäivänä. Tämä tapahtui kaudella 2013–14. Manchester City kiiti tuolloin niukasti keväällä ohi.

Vieraiden manageri Jürgen Klopp antoi ottelun alla kehut isännille. Wolves nousi keväällä vakuuttavan kauden jälkeen.

– Joukkueet nousevat usein sellaisella vanhan koulukunnan brittifutiksella. Mestaruussarja on kova sarja ja sen ymmärtää. Kaksi joukkuetta, Huddersfield ja Wolverhampton, ovat tehneet asiat eri tavalla.

Klopp unohti ainakin yhden joukkueen. Keväällä noussut Fulham vakuutti niin ikään pallonhallinnallaan.

Isäntien laitaviilettäjä Diogo Jota kärsii takareisivammasta. Vieraiden oikea puolustaja Trent Alexander-Arnold parantelee vielä ainakin tämän ottelun nilkkaansa. Sunnuntaina huilannut James Milner palannee sen sijaan kokoonpanoon.

Cardiff-Manchester United

Ole Gunnar Solskjær on heti kovassa paikassa. Cardiff antoi norjalaiselle potkut syksyllä 2014. Nyt hän on Manchester Unitedin manageri ja kantaa valtavat paineet niskassaan.

Walesilaisten manageri Neil Warnock ei päästä Punaisia paholaisia helpolla. Cardiff ei hae tyylipisteitä ja pelaa peribrittiläisen kovaa.

Nähtäväksi jää, miten Solskjær onnistuu vaikuttamaan joukkueen otteisiin vain kahden harjoituspäivän aikana. Norjalaisen Molde puolusti tiiviisti ja eteni suoraviivaisesti.

Nyt vaaditaan erilaista otetta, sillä taitava United pystyy ottamaan aloitteen. Solskjær on puhunut ”hyökkäävästä jalkapallosta”. Tämä jää sananhelinäksi, jos hän ei pärjää metodeillaan sarjan kovia koutseja vastaan.

Alexis Sánchez puuttuu varmuudella vieraiden kokoonpanosta. Daniel Ward, Ashley Richards ja Joe Bennett puuttuvat sijalla 16 majailevien sinisten riveistä.

Everton-Tottenham

Pohjoislontoolaisten manageri Mauricio Pochettino on huomion keskipisteessä. Pochettino on yhdistetty viime päivinä Manchester Unitediin.

Sunnuntaina nähdään, vaikuttaako kohu linjanvalkoisten otteisiin. Everton on joka tapauksessa haastava vastustaja. Sinisten manageri Marco Silva osaa luoda täsmällisiä ottelukohtaisia suunnitelmia ja muovata joukkueen otteita pelin aikana. Pochettino on perinteisesti hieman jäykempi.

Tottenham sai keskiviikkona nosteen, kun Arsenal kaatui liigacupissa. Everton on Valioliigassa neljän pelin voitottomassa putkessa. Pohjoislontoolaisilla riittää loukkaantumishuolia. Ainakin Moussa Dembélé, Eric Dier, Jan Vertonghen ja Victor Wanyama huilaavat. Evertonilla on sen sijaan erittäin hyvä pelaajatilanne.

 

Perjantai

22:00
Wolverhampton-Liverpool (Viasat)

Lauantai

14:30
Arsenal-Burnley (Viasat)

17:00
AFC Bournemouth-Brighton & Hove Albion
Chelsea-Leicester City
Huddersfield Town-Southampton
Manchester City-Crystal Palace (Viasat)
Newcastle United-Fulham
West Ham United-Watford

19:30
Cardiff City-Manchester United (Viasat)

Sunnuntai

18:00
Everton-Tottenham Hotspur (Viasat)