Valioliigan kierrosennakko: Manchester City vierailee Stamford Bridgellä – juhliiko Claudio Ranieri Old Traffordilla?

© Kuva: Getty Images

Valioliigaa pelataan täysi kierros lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Manchester United-Fulham

Manchester United on neljän ottelun voitottomassa putkessa Valioliigassa. United on pelannut tämän jakson aikana kolme kertaa tasan ja hävinnyt Manchester Citylle.

United on valahtanut Valioliigassa kahdeksanneksi ja 18 pisteen päähän sarjan kärjestä.

Fulham on koko sarjan hännänhuippu. Claudio Ranieri yrittää nostaa länsilontoolaiset kuiville, mutta tehtävä on haastava. José Mourinho antoi tuen Ranierille, kun Leicester antoi italialaiselle tylyt potkut. Mourinho piti tuolloin lehdistötilaisuudessa rinnassaan kirjainyhdistelmää CR.

Mourinho on lauantaina tutussa paikassa. Ranieri haluaa tuskastuttaa Punaiset paholaiset. Fulham antaa aloitteen isännille ja yrittää osua vastaiskuista ja erikoistilanteista.

Victor Lindelöf ja Alexis Sánchez huilaavat Unitedin porukasta. Fulham joutuu pärjäämään ilman United-laina Timothy Fosu-Mensahia.

Chelsea-Manchester City

Stamford Bridgellä nähdään lauantaina kaikella todennäköisyydellä viihdyttävä kamppailu.

Chelsea ja Manchester City komeilevat sarjan syöttömäärätilastojen kärjessä. Maurizio Sarri ja Pep Guardiola suhtautuvat lajiin rohkeasti. He haluavat, että Chelsea ja City määrittävät pelin virtauksen.

Sarri on saanut jo kritiikkiä, sillä Chelsea on voittanut vain kerran neljässä viime pelissään Valioliigassa ja hävinnyt nopealla tahdilla Tottenhamille ja Wolverhamptonille.

Englannissa on jo kirjoitettu, että N’Golo Kante menee hukkaan keskikentän ylemmällä oksalla. Sarri antaa muodon 4–3–3 pohjalla vastuuta luottohahmolleen Jorginholle, sillä hän on sinisten syöttörallin kapellimestari. 

Vieraiden vasen puolustaja Benjamin Mendy parantelee polveaan vielä helmikuulle. Kevin De Bruyne palaa sen sijaan pikkuhiljaa kokoonpanoon. Selkävaivainen Victor Moses puuttunee länsilontoolaisten vahvuudesta.

Everton-Watford

Evertonin manageri Marco Silva haluaa voittaa tämän ottelun.

Watford antoi Silvalle potkut viime kaudella vain vähän sen jälkeen kun Everton yritti värvätä portugalilaisen Goodison Parkille. 

Silva saapui Goodison Parkille kesällä ja on onnistunut kääntämään Evertonin suunnan. Everton on Valioliigassa kuudentena. Watford on romahtanut loistavan alun jälkeen ja hävinnyt neljä viidestä viime pelistään. 

Herhiläisten päävalmentaja Javi Gracia sai marraskuun lopulla jatkosopimuksen, vaikka Watford kierrättää perinteisesti koutsejaan nopealla tahdilla. Nähtäväksi jää, riittääkö Pozzo-perheen kärsivällisyys, jos Everton nappaa kolme pistettä maanantaina.

Will Hughes puuttuu vieraiden vahvuudesta. Evertonin Morgan Schneiderlin kärsii jalkavaivasta ja saattaa olla sivussa.

Lauantai:

14:30
AFC Bournemouth-Liverpool (Viasat)

17:00
Arsenal-Huddersfield Town
Burnley-Brighton & Hove Albion
Cardiff City-Southampton
Manchester United-Fulham (Viasat)
West Ham United-Crystal Palace

19:30
Chelsea-Manchester City (Viasat)

21:45
Leicester City-Tottenham Hotspur (Viasat)

Sunnuntai: 

18:00
Newcastle United-Wolverhampton Wanderers (Viasat)

Maanantai:

22:00
Everton-Watford (Viasat)