Valioliigaa pelataan täysi kierros lauantaina ja sunnuntaina.

Manchester United-Brighton

Lauantaina nähdään, ottaako Manchester Unitedin tilapäinen manageri Ole Gunnar Solskjær seitsemännen peräkkäisen voittonsa.

Brighton on ollut Punaisille paholaisille haastava vastustaja. United hävisi elokuussa Amex Stadiumilla luvuin 2–3.

Nähtäväksi jää, miten United onnistuu murtamaan Lokkien tiiviin puolustuksen. Solskjær on yrittänyt kehittää joukkueen otteita vastustajan linjojen väleissä: kymppipaikan Paul Pogba liikkuu kentän sisemmillä laitakaistoilla, erityisesti vasemmalla.

Vastustajat osaavat ennakoida yhä paremmin, mitä Solskjær hakee. Pogba ehti jo kehua joukkueen ”kehittynyttä” pallonhallintaa. Todellisuudessa United lähes romahti sunnuntaina Tottenham-ottelussa toisella jaksolla, kun Spurs määritti pelin virtauksen.

United on joka tapauksessa suuri suosikki lauantaina. Solskjær pääsee Old Traffordille vahvalla nipulla, sillä joukkueen terveystilanne on hyvä.

Brighton kärsii sen sijaan poissaoloista. Maalivahti Mat Ryan ja keskikentän Alireza Jahanbakhsh lähtivät Asian Cupiin. José Izquierdo ja Bernardo parantelevat loukkaantumisiaan.

Arsenal-Chelsea

Lauantai-illan ottelu kerää suuren mielenkiinnon.

Arsenal on pysynyt otsikoissa kulissiväännön vuoksi. Kesällä vastuun ottanut päävalmentaja Unai Emery joutuu pärjäämään tammikuussa mitättömällä siirtokassalla ja tilanne on kireä.

Arsenal on kompuroinut nurmellakin. Joukkue on voittanut kerran neljässä viime ottelussaan Valioliigassa.

Chelsea on neljäntenä, kuusi pistettä Tykkimiehiä edellä. Ero venähtää, jos länsilontoolaiset nappaavat kolme pistettä.

Emiratesilla nähdään varmasti taktinen taisto. Kiinnostavaa on se, miten Arsenal yrittää pysäyttää vieraiden syöttöyhdistelmät.

Chelsea on hallinnut tällä kaudella palloa 61,8-prosenttisesti. Vain Manchester City yltää Valioliigassa korkeampaan lukemaan (63,9).

Danny Welbeck, Henrikh Mkhtarjan ja Rob Holding puuttuvat pohjoislontoolaisten kokoonpanosta. Suuri mielenkiinto kohdistuu siihen, pääseekö Mesut Özil tällä kertaa edes penkille ja siihen, saako Juventukseen kesällä vaihtava Aaron Ramsey vastuuta.

Vieraiden päävalmentaja Maurizio Sarri ei juuri kierrätä ryhmäänsä Valioliigassa. Luotsin vakiokokoonpano on hyvässä kunnossa.

Huddersfield-Manchester City

Hienoa työtä tehnyt päävalmentaja David Wagner jätti Terrierit pitkien keskustelujen jälkeen yhteisymmärryksessä seurajohdon kanssa. Tilapäinen päävalmentaja Mark Hudson johtaa joukkoja ennen kun Huddersfield löytää vakituisen koutsin.

Huhut kertovat, että Hudersfield etsii kaveria tutusta suunnasta: Borussia Dortmundin reservien Jan Siewert on vedonlyöntiyhtiöiden ykkösehdokas. Wagnerkin saapui juuri Dormundista.

Hudson on sunnuntaina tiukassa paikassa. Liverpoolin ohi yrittävä Manchester City on viettänyt viime aikoina maalijuhlia ja osunut 19 kertaa kolmessa viime ottelussaan. Verkot heiluvat kaikella todennäköisyydellä sunnuntainakin.

Lauantai:

14:30
Wolverhampton Wanderers-Leicester City (Viasat)

17:00
AFC Bournemouth-West Ham United
Liverpool-Crystal Palace (Viasat)
Manchester United-Brighton & Hove Albion
Newcastle United-Cardiff City
Southampton-Everton
Watford-Burnley

19:30
Arsenal-Chelsea (Viasat)

Sunnuntai:

15:30
Huddersfield Town-Manchester City (Viasat)

18:00
Fulham-Tottenham Hotspur (Viasat)