Valioliigan ennakko: Manchester City ja Chelsea kohtaavat – jatkuvatko Liverpoolin notkahdukset?

© Kuva: Getty Images

Valioliigaa pelataan täysi kierros lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Liverpool-AFC Bournemouth

Liverpool on notkahtanut vuodenvaihteen jälkeen. Jalkapallomaailma on julistanut punaisten romahdusta sen jälkeen kun West Ham nappasi maanantaina vierailtaan pisteen luvuin 1–1.

On puhuttu paljon paineista. Liverpool on voittanut mestaruuden edellisen kerran 1990. Todellisuudessa ongelmat juontavat juurensa ennen kaikkea peliin. Jürgen Kloppin rohkeaa etenemistä korostava tyyli johtaa jatkuviin tilanteenvaihtoihin. Liverpool antaa vastustajille turhan paljon paikkoja vastaiskuihin.

Tämä on johtanut siihen, että Liverpool on voittanut viidestä viime ottelustaan Valioliigassa vain kaksi. 

Punaisten pelaajatilanne on puhuttanut niin ikään. Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Jordan Henderson, Dejan Lovren, Georginio Wijnaldum ja Alex Oxlade-Chamberlain parantelivat vammojaan tällä viikolla. 

Bournemouthilla riittää niin ikään huolia. Callum Wilson, Simon Francis, Lewis Cook ja David Brooks huilaavat lauantaina. Pool-laina Nathaniel Clyne ei saa pelata ottelussa. 

Vieraiden manageri Eddie Howe on osoittanut, että osaa luoda vastustajan ominaisuudet kitkeviä ottelusuunnitelmia. Bournemouth prässää parhaimmillaan erittäin täsmällisesti ja pärähtää riistojen jälkeen kohti selustaa. Tämä on myrkkyä Liverpoolille.

Tottenham-Leicester

Tottenham on vain viiden pisteen päässä sarjan kärjestä, mutta harva luottaa pohjoislontoolaisten mestaruusmahdollisuuksiin. 

Spurs on voittanut neljä viidestä viime ottelustaan Valioliigassa, vaikka liljanvalkoisten avainpelaajia on puuttunut. Joukkueen pelaajatilanne on paranemaan päin: Harry Kane, Ben Davies ja Dele Alli huilaavat lauantaina.

Kettujen James Maddison on yhdistetty Tottenhamiin. Englantilaista kaavaillaan paikkaajaksi, jos Christian Eriksen lähtee kesällä. 

Isäntien manageri Claude Puel on kovan paineen alla. Ranskalaisen pelitapaa on moitittu turhan ”varmistelevaksi”. Leicester pitää palloa keskimäärin 49,6-prosenttisesti. Tämä luku on kasvanut roimasti siitä, kun Claudio Ranieri johdatti seuran sensaatiomestaruuteen keväällä 2016.

Leicester on tehnyt niin kutsutussa avoimessa pelissä vain 12 maalia. Vain Huddersfield (5) ja Brighton (9) jäävät heikompaan lukuun koko sarjassa.

Marc Albrighton huilannee Kettujen porukasta.

Manchester City-Chelsea

Etihadilla vietetään kaikella todennäköisyydellä futisjuhlaa. 

Pep Guardiola ja Maurizio Sarri ihailevat toisiaan ja vannovat aloitteellisen jalkapallon nimiin. 

Sarri on kaksikosta jopa jääräpäisempi. Hän uskoo loppuun saakka 4–3–3-muotoon ja antaa vastuuta samalle avauskokoonpanolle. Guardiola sen sijaan viilaa enemmän. Nähtäväksi jää, aloittaako Fernandinho jälleen Taivaansinisten valetopparina. Jos näin on, tuo brasilialainen nousuillaan lisävoimaa keskikentälle, mutta jättää samalla aukkoja taakseen.

Chelsea on pelannut vuoristoratamaisesti. Sarri on valittanut, että sinisten ryhmää on vaikea motivoida. Bournemouth kukisti länsilontoolaiset kotonaan luvuin 4–0, mutta Huddersfield taipui heti perään Stamford Bridgellä luvuin 5–0.

Sarri on onnistunut säätelemään rasitusta hyvin. Vieraiden pelaajatilanne on hyvä. Vincent Kompany ja Claudio Bravo huilannevat keskiviikkona sarjan kärkeen nousseiden isäntien porukasta.

Lauantai:
14:30
Fulham-Manchester United (Viasat)

17:00
Crystal Palace-West Ham United
Huddersfield Town-Arsenal
Liverpool-AFC Bournemouth (Viasat)
Southampton-Cardiff City
Watford-Everton

19:30
Brighton & Hove Albion-Burnley (Viasat)

Sunnuntai:
15:30
Tottenham Hotspur-Leicester City (Viasat)

18:00
Manchester City-Chelsea (Viasat)

Maanantai:
22:00
Wolverhampton Wanderers-Newcastle United (Viasat)