Valioliigaa pelataan täysi kierros lauantaina ja sunnuntaina.

Tottenham-Arsenal

Arsenal on enää neljän pisteen päässä kompuroineesta paikallisvihollisestaan.

Wembleyllä nähdään taktinen kamppailu. Tottenham kaatui joulukuussa Emiratesilla luvuin 4–2, kun Unai Emery vei ja Mauricio Pochettino vikisi. Emery muovasi tuolloin Tykkimiesten muotoa läpi kamppailun ja onnistui löytämään tempuillaan kentältä tilaa.

Tottenham koki kovia keskiviikkona, kun Chelsea voitti luvuin 2–0. Pochettino on moittinut viime aikoina joukkueen henkistä kanttia. Lauantaina se joutuu kovalla koetukselle, sillä kolmas peräkkäinen tappio Valioliigassa kiristäisi tunnelmaa.

Pochettino joutuu painimaan kokoonpanon kanssa. Dele Alli on parannellut edelleen takareittään ja Eric Dier flunssaa. Niin ikään huipputärkeä Jan Vertonghen kärsii lantiovammasta.

On mielenkiintoista nähdä, lähteekö Emery otteluun kolmen vai neljän pelaajan puolustuslinjalla. Pochettino on luottanut keskikentän timanttiin ja kahteen kärkeen, mutta vaihtoi hienosti menneessä Dortmund-voitossa kolmeen toppariin.

Emery toivoo, että viime kierroksella kolhun saanut toppari Laurent Koscielny pystyy pelaamaan. Oikea puolustaja Héctor Bellerín ja toppari Rob Holding huilaavat vielä pitkään.

Manchester United-Southampton

Old Traffordilla pelataan kovilla panoksilla. Manchester United yrittää kivuta neljän joukkoon. Southampton taas taistelee sarjapaikastaan.

Southampton voitti ensimmäisen kerran viiteen otteluun Valioliigassa, kun Fulham kukistui viikolla luvuin 2–0. Joulukuussa pestissään aloittanut Ralph Hasenhüttl sai helmikuussa yhä kasvavaa kritiikkiä.

Punaisten paholaisten tilapäinen manageri Ole Gunnar Solskjær on saanut sen sijaan osakseen ylistystä. Norjalainen on komentanut joukkojaan 15 ottelussa ja voittanut 12 kertaa.

Unitedilla on ottelun alla peräti yhdeksän pelaajaa sairastuvalla. Solskjær on myöntänyt, että United on harjoitellut kovaa. Nähtäväksi jää, pysyykö joukkue kunnossa.

United on vienyt pallonhallinnan norjalaisen alaisuudessa vain neljä kertaa 11 viime ottelussaan. Solskjær on yrittänyt houkutella vastustajaa kuorestaan ja korostanut nopeita, reisiä koettelevia kiihdytyksiä selustaan.

Michael Obafemi, Danny Ings ja Mario Lemina puuttuvat vieraiden porukasta.

Everton-Liverpool

Valioliigan mestaruuskamppailu on kuuma. Liverpool johtaa sarjaa enää yhdellä pisteellä. Manchester City pelaa jo lauantaina Bournemouthissa ja voi napata ykköspaikan hetkeksi.

Kamppailuun liittyy henkistä kamppailua. Manchester Cityn nykyinen ja Liverpoolin entinen pelaaja Raheem Sterling totesi ottelun alla, että Anfieldilla pelataan kovempien paineiden alla, sillä punaisten pitkään odottaneet kannattajat vaikuttavat pelaajien keskittymiseen.

Liverpool vakuutti viikolla, kun Watford murtui Anfieldilla luvuin 5–0. Everton taas päätti kolmen ottelun tappioputken Cardiffissa ja otti pisteet luvuin 3–0.

Isäntien manageri Marco Silva iskee innolla vastustajan heikkouksiin. Odotettavissa on, että Everton yrittää iskeä, kun vieraiden laitapuolustajat nousevat innolla. Pool-manageri Jürgen Klopp tietää tämän. Punaisten keskikentän pohja yrittää paikata topparien viereen jäävän tilan.

Liverpool jännittää, pystyykö nilkkavaivainen Roberto Firmino pelaamaan. Evertonilla on hyvä pelaajatilanne.

Lauantai:

14:30
Tottenham Hotspur-Arsenal (Viasat)

17:00
AFC Bournemouth-Manchester City (Viasat)
Brighton & Hove Albion-Huddersfield Town
Burnley-Crystal Palace
Manchester United-Southampton
Wolverhampton Wanderers-Cardiff City

19:30
West Ham United-Newcastle United (Viasat)

Sunnuntai:

14:00
Watford-Leicester City (Viasat)

16:05
Fulham-Chelsea (Viasat)

18:15
Everton-Liverpool (Viasat)