Valioliigan ja FA Cupin ennakko: Manchester United susien, Brighton leijonien luolaan – Liverpool yrittää piikkipaikalle

© Kuva: Getty Images

 

Wolverhampton Wanderers-Manchester United

Wolves on voittanut Valioliigassa Tottenhamin ja Chelsean ja tiputtanut FA Cupissa Liverpoolin.

Manchester United saa varautua FA Cupin puolivälierissä kinkkiseen vierailuun loppuunmyydylle Molineuxille. United hävisi sunnuntaina Arsenalille Valioliigassa luvuin 0–2. Punaisten paholaisten manageri Ole Gunnar Solskjær hävisi samalla ensimmäisen kerran Valioliigassa sen jälkeen kun otti vastuun joulukuussa.

Solskjær on puhunut FA Cupin arvostuksesta. Englannissa on kirjoitettu viikolla, että norjalainen odottaa edelleen tietoa jatkosopimuksesta, vaikka asiaa on pidetty jo varmana. 

FA Cupin välieräpaikka toisi jälleen lisänosteen Solskjærille. United on kärsinyt loukkaantumisista. Oikea puolustaja Ashley Young on lauantaina pelikiellossa. Ander Herrera, Phil Jones, Jesse Lingard, Juan Mata, Alexis Sánchez ja Antonio Valencia puuttunevat vieraiden vahvuudesta.

Susien tärkeä oikea puolustaja Ryan Bennett on pelikiellossa. 

Fulham-Liverpool

Fulham tippuu lähes varmasti. Putoamisviiva on jo 13 pisteen päässä länsilontoolaisista. 

Liverpool taistelee sen sijaan ykköstilasta. Joukkue voi ponnahtaa viikonloppuna takaisin kärkeen, sillä pisteen enemmän kerännyt Manchester City vierailee FA Cupissa Swanseassa. 

Liverpool eteni viikolla Mestarien liigan puolivälieriin, kun Bayern München taipui vieraissa luvuin 3–1. Liverpool saa varautua sunnuntaina erilaiseen haasteeseen. Scott Parkerin Fulham antanee vieraille suosiolla aloitteen. Liverpoolin pitää löytää keinot, jotta länsilontoolaisten puolustus murenee.

Fulham on päästänyt Valioliigassa 30 kierroksen jälkeen jo 68 maalia. Tämä on ylivoimaisesti heikoin saldo koko sarjassa. 

Joe Gomez ja Alex Oxlade-Chamberlain huilaavat varmuudella vieraiden porukasta. Alfie Mawson ja Marcus Bettinelli puuttuvat isäntien vahvuudesta.

Millwall-Brighton & Hove Albion

Millwall kamppailee paikastaan Mestaruussarjassa. FA Cup on tuonut lohtua Leijonien vaikeaan kauteen.

Valioliigan Brighton & Hove Albion saa varautua haastavaan vierailuun. Millwall on pudottanut parin viime vuoden aikana Bournemouthin, Watfordin, Leicesterin ja Evertonin The Denillä.

Evertonin ja Millwallin kannattajat ottivat helmikuussa yhteen. Luvassa on jälleen kiivas tunnelma. Vieraiden hyökkääjä Glenn Murray sanoi, että aikoo koota joukkueen ulkomaalaiset pelaajat yhteen ja valmistaa heitä tunnelmaan.

– En usko, että he ovat kokeneet mitään vastaavaa aiemmin. Murray kertoi BBC:lle.

– Mikään ei voi olla pahempaa kuin tämä.

Vieraiden syöttömestari Pascal Gross ja Florin Andone huilaavat.

Lauantai:

Valioliiga

17:00
AFC Bournemouth-Newcastle United
Burnley-Leicester City (Viasat)
West Ham United-Huddersfield Town

FA Cup

14:15
Watford-Crystal Palace (Viasat)

19:20
Swansea City-Manchester City (Viasat)

21:55
Wolverhampton Wanderers-Manchester United (Viasat)

Sunnuntai:

Valioliiga

16:15
Fulham-Liverpool (Viasat)

18:30
Everton-Chelsea (Viasat)

FA Cup 

16:00
Millwall-Brighton & Hove Albion (Viasat)