Valioliigaa pelataan kuusi ottelua perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Southampton-Liverpool

Liverpool pysyi tiukasti kiinni mestaruuskamppailussa, kun Tottenham taipui sunnuntaina viime hetkillä Anfieldilla.

Liverpool joutui luovuttamaan otettaan toisella jaksolla, kun kolmen alakerralla aloittanut Tottenham vaihtoi neljän linjaan ja otti aloitteen.

Liverpool loi avausjaksolla alueellisia ylivoimia, kun 4–3–3-muodon ylemmät keskikentät liikkuivat laitakaistoille ja antoivat nouseville laitapuolustajille tukea.

Nappiin mennyt pelisuunnitelma osoitti, että manageri Jürgen Klopp on kartalla. Seuran ikoni Graeme Souness väitti, että Liverpool tarvitsee muiden tukea, jotta menestyy: Tottenham sähläsi pallon omaan maaliin.

Tämä ei pidä paikkaansa. Klopp on tehnyt taustatiimeineen vakuuttavaa työtä ja antaa pelaajilleen mahdollisuuden voittaa.

Southampton on voittanut kolme neljästä viime ottelustaan ja nousut putoamisviivan tuntumasta parempiin asemiin. Southampton saa varautua perjantaina valtavaan haasteeseen. Liverpool on jättänyt Pyhimykset nollille neljä kertaa peräkkäin ja porskuttaa Valioliigassa 11 ottelun tappiottomassa putkessa.

Vieraiden kannattajille tuo huolta, pystyykö nilkkavammasta kärsivä toppari Virgil van Dijk pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan. Jannik Vestergaard ja Michael Obafemi huilaavat isäntien porukasta.

Everton-Arsenal

Tykkimiesten päävalmentaja Unai Emery on korostanut huhtikuun tärkeyttä. Arsenal on noussut Valioliigassa neljänneksi ja jatkaa puolivälierissä Eurooppa-liigassa.

Everton on piristynyt vaikean jakson jälkeen ja kiitää kahden ottelun voittoputkessa Valioliigassa. Sinisten manageri Marco Silva tunnetaan armottomana säätäjänä. Portugalilainen osaa luoda vastustajan heikkouksiin ja vahvuuksiin sopivia pelisuunnitelmia.

Emery antaa tällä saralla kovan vastuksen. Arsenal on pelannut tällä kaudella kolmen ja neljän pelaajan alakerroilla. Kärkipari Pierre-Emerick AubameyangAlexandre Lacazette on vaarallinen. Nähtäväksi jää, pääseekö viime kierroksella vakuuttanut Mesut Özil kymppipaikalle. Emery on moittinut aiemmin, että Özil ei pärjää, kun paine kasvaa. Goodisonilla tulee perinteisesti sukille.

Emeryllä riittää kokoonpanohuolia. Rob Holding, Danny Welbeck, Héctor Bellerin ja Lucas Torreira puuttuvat vahvuudesta. Aaron Ramsey, Laurent Koscielny ja Granit Xhaka jännittävät, ehtivätkö toipua kuntoon.

Isäntien puolustaja Yerry Mina on sivussa.

Perjantai:

22:00
Southampton-Liverpool (Viasat)

Lauantai:

17:00
AFC Bournemouth-Burnley
Huddersfield Town-Leicester City
Newcastle United-Crystal Palace (Viasat)

Sunnuntai:

16:05
Everton-Arsenal (Viasat)

Maanantai:

22:00
Chelsea-West Ham United (Viasat)