Valioliigaa pelataan täysi kierros perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Leicester-Newcastle

Joukkueet iskevät yhteen perjantaina. Manageri Brendan Rodgers on vauhdittanut Ketut neljän ottelun voittoputkeen.

Rodgers otti vastuun King Powerilla helmikuun lopulla. Hän on nostanut joukkueen seitsemänneksi ja Eurooppa-liigan kynnykselle.

Leicesterillä on hyvä, tasapainoinen joukkue. Kasper Schmeichel on mainio maalivahti, vasen puolustaja Ben Chilwell ja toppari Harry Maguire kuuluvat Englannin maajoukkuerinkiin. Keskikentän kolmikko James MaddisonWilfred NdidiYouri Tielemans herättää kiinnostusta markkinoilla. Hyökkääjä Jamie Vardy viimeistelee varmasti.

Newcastle on vajonnut sen sijaan kohti putoamisviivaa. Harakoilla on 35 pistettä. Viivan alapuolella kärvistelevällä Cardiffilla on 28 pistettä, mutta yksi peli enemmän jäljellä.

Newcastlella on jäljellä vielä kuusi ottelua. Manageri Rafael Benítezin sopimustilanne on kaupungin ykköspuheenaihe. Espanjalaisen nykyinen diili päättyy tänä keväänä. Benítez ehti jo verrata tilannettaan Britannian Brexit-neuvotteluihin.

Benítez on vihjannut, että seuran siirtopolitiikka vaikuttaa hänen jatkohaluihinsa. Seuran omistaja Mike Ashley on linjannut, että Newcastle hankkii alle 26-vuotiaita pelaajia, joita voi myydä voitolla eteenpäin. Benítez haluaa kykyjen rinnalle kokemusta.

Daniel Amartey ja Marc Albrighton puuttuvat isäntien, Sean Longstaff ja Florian Lejeune vieraiden porukasta.

Manchester United-West Ham

Ole Gunnar Solskjærin hymy on hieman hyytynyt. Manchester United on hävinnyt neljä viidestä viime ottelustaan kaikissa kilpailuissa.

Kolmen kauden sopimuksen saanut norjalainen valmentaa lauantaina todellisen paineen alla. Manchester United on Valioliigassa kuudennella sijalla. Paikka Mestarien liigaan uhkaa karata, jos West Ham ei kaadu Old Traffordilla.

Hammers on hävinnyt kolme neljästä viime ottelustaan Valioliigassa.

Manchester United koki keskiviikkona kovia, kun FC Barcelona voitti Old Traffordilla luvuin 1–0. Joukkueet kohtaavat tiistaina Camp Noulla.

Punaiset paholaiset ei laukonut keskiviikkona kertaakaan kohti maalia, kun FC Barcelona määritti pelin virtauksen. Lauantaina edessä on erilainen haaste. Nyt mitataan se, miten hyvin Solskjær on onnistunut kehittämään joukkueen pallonhallintaa.

Vastustajat tietävät jo, että Paul Pogba pitää pysäyttää, jotta Manchester United pysähtyy. Pogba liikkuu taitavasti vasemmalle sisemmälle laitakaistalle.

Samalla vastustajat tietävät, että Manchester United iskee riistojen jälkeen nopeudella selustaan.

Nähtäväksi jää, kierrättääkö Solskjær kokoonpanoaan. Antonio Valencia, Matteo Darmian ja Eric Bailly puuttuvat vahvuudesta. Pitkään huilannut Alexis Sánchez saattaa palata vaihtopenkille. Vieraiden Carlos Sánchez, Andri Jarmolenko, Jack Wilshere ja Andy Carroll huilaavat.

Liverpool-Chelsea

Liverpool johtaa sarjaa kahdella pisteellä, mutta Manchester City on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Anfieldilla on kovat panokset. Liverpool kamppaili huhtikuussa 2014 pokaalista hyvin vastaavassa tilanteessa, mutta Chelsea latisti 2–0-vierasvoitollaan huuman. Ottelu on jäänyt surulliseen Pool-historiaan: Steven Gerrardin ikuismuistoinen liukastuminen ja Demba Ba’n maali muistetaan edelleen.

On varmaa, että länsilontoolaisten kannattajat laulavat sunnuntaina tapauksesta.

Chelsea on kivunnut Valioliigassa kolmanneksi, vaikka päävalmentaja Maurizio Sarri on saanut jatkuvaa kritiikkiä. Tosiasia on, että joukkue pelaa erittäin järjestelmällisesti: Sarri-pallo sujuu parhaillaan kauniisti, mutta italialainen tarvitsee vielä aikaa, jotta kuviot loksahtavat kohdilleen, kun tila ja aika kutistuvat ympärillä.

Sunnuntain iso kysymys on, miten Liverpool pysäyttää tulikuuman Eden Hazardin. Isäntien keskikentän pohjan pitää antaa tukea, kun belgialainen leikkaa vasemmalta sisään.

Liverpool on hävinnyt koko kaudella vain kerran kotonaan – juuri Chelsealle syksyllä liigacupissa.

Crystal Palace ja Manchester City kohtaavat aiemmin iltapäivällä Selhurst Parkilla. Anfieldilla siis tiedetään tilanne tarkasti. Joukkueilla on hyvä pelaajatilanne. Ainoastaan isäntien Alex Oxlade-Chamberlain puuttuu varmasti.

Perjantai:

22:00
Leicester City-Newcastle United (Viasat)

Lauantai:

14:30
Tottenham Hotspur-Huddersfield Town (Viasat)

17:00
Brighton & Hove Albion-AFC Bournemouth
Burnley-Cardiff City (Viasat)
Fulham-Everton
Southampton-Wolverhampton Wanderers

19:30
Manchester United-West Ham United (Viasat)

Sunnuntai:

16:05
Crystal Palace-Manchester City (Viasat)

18:30
Liverpool-Chelsea (Viasat)

Maanantai:

22:00
Watford-Arsenal (Viasat)