Valioliigan kausi 2019-20 alkaa tänä viikonloppuna. Kunnon rytinää on luvassa jo perjantaina, kun Teemu Pukki on tulessa Anfieldilla.

Liverpool-Norwich

Sarjanousija Norwich joutuu heti äärimmäisen kovaan paikkaan Liverpool nappasi viime kaudella Anfieldilla 17 voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 55-10.

Norwich vakuutti Mestaruussarjassa korkealla prässillään ja tehokkaalla etenemisellään. Perjantaina nähdään, miten Kanarialintujen päävalmentaja Daniel Farke löytää tasapainon porrasta korkeammalla.

Farke kehui, että Liverpool on tällä hetkellä maailman paras jalkapallojoukkue. Isäntien manageri Jürgen Klopp taas vertasi ottelua banaaninkuoreen. Jos Liverpool ei ota peliä tosissaan, on vaarana liukastua, Klopp mietti.

Norwich ei voi antaa pelin virrata vallattomasti. Jos näin käy, antaa Liverpool vieraille selkäsaunan. Farkella riittää työnsarkaa. Anfieldilla on pidettävä palloakin, jotta Liverpool ei vyöry jatkuvasti päälle. Samalla jokainen pallonmenetys on kohtalokas: Liverpool iskee erittäin suoraviivaisesti vastaan.

Farke antanee Pukille selvät ohjeet. Norwich aloittanee muodolla 4-2-3-1. Suomalaishyökkääjän tehtävänä on pysyä mahdollisimman korkealla, uhata Liverpoolin alakertaa. On hyvinkin mahdollista, että kotkalainen saa muutaman mahdollisuuden, kun Liverpool avaa pakkaansa. Ne pitää käyttää.

Liverpoolin pelaajatilanne on hyvä. Keskikenttäpelaajat Alexander Tettey ja Louis Thompson ja topparit Timm Klose ja Christoph Zimmermann puuttuvat vieraiden porukasta.

West Ham-Manchester City

Manchester City ei vakuuttanut Community Shieldissä, vaikka Liverpool kaatui rangaistuspotkuilla. City menetti otteen ja pallonhallinnan toisella jaksolla.

Stratfordissa saattaakin kyteä yllätys, jos City uinuu edelleen. West Hamin manageri Manuel Pellegrini johti Taivaansinisiä, kun City nosti pokaalin 2014. Pellegrini on linjakas, mutta ei vallankumouksellinen manageri. Hän osaa luoda täsmällisiä ottelusuunnitelmia ja kehittää samalla kokonaisuutta rauhassa. Chileläinen on tuonut vakauden London Stadiumille.

Manchester City menetti viime kaudella 13 pistettä vieraissa. West Ham pystyy haavoittamaan vieraiden alakertaa riistojen jälkeen, jos Felipe Anderson ja kumppanit pääsevät vauhtiin. City on näillä hetkillä pulassa – erityisesti, jos huipputärkeä toppari Aymeric Laporte ei toivu pelikuntoon.

London Stadiumilla seurataan mielenkiinnolla, miten tuore hyökkääjähankinta Sebastian Haller onnistuu piikissä.

Benjamin Mendy ja sunnuntaina polvensa pahasti loukannut Leroy Sané huilaavat vieraiden ryhmästä. Isäntien Mark Noble on sivussa.

City on totta kai valtava suosikki. City on voittanut West Hamin London Stadiumilla neljä viime kamppailua luvuin 5–0, 4–0, 4–1 ja 4–0. Pep Guardiola on myöntänyt, että avara yleisurheilupyhättö sopii hyvin Citylle.

Manchester United-Chelsea

Ole Gunnar Solskjær ja Frank Lampard iskevät yhteen Old Traffordilla.

Luvassa on paljon kertova 95-minuuttinen. Mihin suuntaan huipputasolla kokemattomat koutsit vievät joukkojaan?

Kaikki merkit viittaavat viihdyttävään taisteluun. Solskjær ja Lampard korostavat suoraviivaista, tilaa voittavaa etenemistä. Old Traffordilla mennään, ei meinata.

United on vahvoilla, jos vauhti riistäytyy käsistä, sillä joukkueessa riittää vastaiskuvoimaa. Marcus Rashford, Anthony Martial ja Paul Pogba nauttivat, kun pääsevät hyökkäämään kohti tilaa. Chelsea menetti sarjan johtavan ohittajan, kun Eden Hazard lähti Real Madridiin. Sunnuntaina nähdään, miten belgialaisen korvaajaksi kaavailtu Christian Pulisic pärjää.

Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi ja Antonio Rüdiger puuttuvat länsilontoolaisten vahvuudesta. Eric Bailly huilaa Unitedin porukasta.

Perjantai:

22:00
Liverpool-Norwich (Viasat)

Lauantai:

14:30
West Ham United-Manchester City (Viasat)

17:00
AFC Bournemouth-Sheffield United
Burnley-Southampton
Crystal Palace-Everton (Viasat)
Watford-Brighton & Hove Albion

19:30
Tottenham Hotspur-Aston Villa (Viasat)

Sunnuntai:

16:00
Leicester City-Wolverhampton Wanderers
Newcastle United-Arsenal (Viasat)

18:30
Manchester United-Chelsea (Viasat)