Lokakuun maaottelutauko on ohi, ja Valioliigassa joukkueet valmistautuvat yhdeksänteen kierrokseen. Kierros alkaa lauantaina Evertonin ja West Hamin välisellä pelillä kello 14.30.

Lauantaina pelataan kuusi ottelua kello 17. Tämän jälkeen suurseurat ovat kentällä, kun manchesterilaisseurat sekä Liverpool ja Arsenal pelaavat lauantai-, sunnuntai- ja maanantai-iltojen otteluissa.

Seuraavaksi tarkastelussa on kolme poimintaamme viikonlopun kierrokselta.

Bournemouth−Norwich

Teemu Pukki ei ole onnistunut maalinteossa viimeisillä kierroksilla Valioliigassa, mutta maajoukkuepaidassa suomalaiskärki pääsi takaisin tällä kaudella totuttuun vireeseen. Kaksi maalia Armenian verkkoon veivät Huuhkajat käsinkosketeltavan lähelle EM-turnausta.

Norwich on ollut pahoissa vaikeuksissa vieraskentällä, sillä joukkue on hävinnyt kaikki neljä vieraspeliään. Eritoten otteluiden alut ovat olleet vaikeita, kun ”Kanarialinnut” on ollut vierasjoukkue. Lisäksi ryhmä on kärsinyt useista loukkaantumisista.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke kertoi perjantaina lehdistötilaisuudessa, että joukkueen terveystilanne näyttää nyt huomattavasti paremmalta.

Tim Krul pelaa. Ralf Fährmann on melkein toipunut ja saattaa pelata Manchester Unitedia vastaan. Kenny McLean ja Todd Cantwell ovat käytettävissä, saksalaisvalmentaja kertoi ja jatkoi.

Max Aarons on palannut ilman ongelmia. Sam Byramin nilkkaongelmat ovat ohi, joten hän on käytettävissä. Alex Tettey, Tom Trybull ja Onel Hernández ovat samoin pelikunnossa, Farke luetteli.

Bournemouth majailee sarjan puolivälin kohdalla kymmenentenä, viisi pistettä liigan toiseksi viimeisenä olevaa Norwichia edellä. Manchester Unitedin itselleen tiettävästi havittelema Callum Wilson on ollut vireessä ja tehnyt Bournemouthille viisi maalia.

Tervehtynyt Norwich tarjonnee Bournemouthille kovan haasteen, vaikka Farke tiedostaakin, että hänen joukkueensa lähtee peliin haastajana.

− Olemme luultavasti suosikkeja olemaan kauden päätteeksi sijalla 20, mutta emme aio antaa sen tapahtua, Norwich-luotsi sanoi.

Crystal Palace−Manchester City

Manchester City on jäänyt Liverpoolista kahdeksan pisteen päähän, kun hallitseva mestari hävisi Wolverhamptonille 2−0 ennen maajoukkuetaukoa. City oli lähellä saada apua Liverpoolin tappiolla, mutta lopulta sarjakärki onnistui tekemään lopussa voittomaalin Leicesterin verkkoon.

Manchester City on saanut sairastuvalta odotetusti takaisin Kevin de Bruynen, joka saattaa pelata Palacea vastaan.

Maaottelutauko tuli monille Cityn pelaajille tarpeeseen, sillä joukkue pelaa nyt viikon sisään kolme ottelua. Tiistaina vastassa on Mestarien liigassa Atalanta, ja ensi viikon lauantaina Valioliiga jatkuu pelillä Aston Villaa vastaan.

Manchesterilaisten päävalmentaja Pep Guardiola totesi, että joukkueen pitää vain sopeutua kiivaaseen tahtiin. Hän kuitenkin näkee otteluohjelman hankalana.

− Ongelma on, ettei järjestelmä suojele pelaajia, Guardiola perusteli.

Ottelu on hivenen yllättäen kärkipään peli, sillä Crystal Palace on pelannut väkevästi. Lontoolaiset ovat hävinneet viimeksi yli kuukausi sitten. Alla on vierasvoitto West Hamista, kotivoitto Norwichista ja tasapeli Wolverhamptonia vastaan.

Manchester United−Liverpool

Viikonlopun odotetuimmassa kamppailussa kohtaavat uinuva jätti Manchester United ja täysin päinvastaisissa asemissa oleva Liverpool. United on voittanut kahdeksasta pelistään vain kaksi ja on 12. sijalla. Liverpool puolestaan porskuttaa kärjessä voittamattomana pistemenetyksittä.

Manchester Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjær kertoi perjantain pressissä, mitä Unitedin täytyy pelissään muuttaa.

− Emme ole ottaneet tarpeeksi riskejä, kärkijoukkueet ovat ottaneet niitä enemmän. Varovaisuudella ei pääse mihinkään.

Vaikeasta alkukaudesta huolimatta norjalaisluotsi on luottavainen. Hän kuvaili sunnuntain kamppailua ”täydelliseksi otteluksi”.

− Koko ryhmästä huomaa kyllä, kun Liverpool-ottelu on lähestymässä. Se on peli, jossa voittomaalin tekemällä voi päästä historiankirjoihin. Se kulkee aina mukana, Solskjær hekumoi lehdistötilaisuudessa.

United joutunee lähtemään sunnuntain peliin ilman maajoukkuetauolla loukkaantunutta David de Geaa ja Paul Pogbaa. Liverpoolin huipputoppari Virgil van Dijk kommentoi peliä Sky Sportsille.

− Heille tilanne ei ole ideaali, jos he lähtevät peliin ilman ykkösvahtia ja yhtä tärkeimmistä keskikenttäpelaajista. Heille se on pettymys, mutta meidän pitää keskittyä itseemme, van Dijk sanoi.

Liverpoolin tilanne avainpelaajien terveystilanteen osalta on myös arvoitus. Sarjakärki saanee Alissonin takaisin tolppien väliin ja Mohamed Salahin pitäisi myös olla pelikunnossa, mutta perjantain pressissä Jürgen Klopp ei vahvistanut heidän olevan avauksessa.

Valioliigan yhdeksäs kierros

Lauantai

14.30
Everton−West Ham

17.00
Aston Villa−Brighton
Bournemouth−Norwich
Chelsea−Newcastle
Leicester−Burnley
Tottenham−Watford
Wolverhampton−Southampton

19.30
Crystal Palace−Manchester City

Sunnuntai

18.30
Manchester United−Liverpool

Maanantai

22.00
Sheffield United−Arsenal