Valioliigassa nähdään viikoloppuna cup-otteluiden vuoksi hieman rikkonainen kierros. Sunnuntaina toisensa kohtaavat Liigacupin loppuottelussa Manchester City ja Aston Villa, joiden kierroksen liigapelit odotuttavat siis itseään. Arsenal puolestaan kohtaa maanantaina Portsmouthin FA Cupin ottelussa, joten sekin on pääsarjassa tulessa vasta seuraavana viikonloppuna.

Norwich-Leicester

Tiukasti putoamiskurimuksessa oleva Canaries isännöi perjantai-iltana vahvasti Mestarien liiga -paikkaa tavoittelevaa Leicesteriä. Ottelulta saattaisi odottaa skandinaavista havinaa, Teemu Pukin pyrkiessä ohittamaan Kasper Schmeichelin. Norwichin otteet ovat vain olleet yhä mollivoittoisempia, joten kotkalaisen pääsy tanskalaisen haastoon ei välttämättä ole toistuva motiivi illan ottelussa.

Norwich on ennen kierrosta jo kuuden pisteen takamatkalla toiseksi viimeistä sarjasijaa pitävään Watfordiin nähden. Joukkueiden ero saattaa viikonlopun jälkeen olla täsmälleen sama – Hornets nimittäin pelaa lauantain iltaottelunsa Liverpool-nimistä konetta vastaan. Putoamisalueelta ylös pyrkivän West Hamin näkymät eivät ole valtavasti muita mestaruussarjakandidaatteja valoisammat; olympiastadionille saapuva Ralph Hasenhüttlin Southampton on parantanut otteitaan syksystä huomattavasti, ja on nyt jo 10 pinnaa putoamisrajan yläpuolella, sijalla 12.

Leicesterin tilanne Carrow Roadin kohtaamiseen lähdettäessä on turvallinen. Ketut ovat sarjassa kolmantena, seitsemän pisteen päässä kakkospaikan Man Citystä, mutta myös kuusi pistettä Bournemouthissa kierroksen ottelunsa pelaavaa Chelseaa edellä.

Norwich pelaa vasta historiansa neljännen perjantaipelin Valioliigassa. Kolmen aiemman saldo on samaa osastoa kuin tämä kausi kokonaisuudessaan, maaliero 2-11.

Everton – Manchester United

Kierroksen ehdottomat herkkupalat pelataan sunnuntaina. Goodison Parkille saapuu synkät muistot niskassaan, mutta hyvä putki takanaan Manchester United. Ole Gunnar Solskjær kertasi ottelua ennakoidessaan viime kautta – tuolloin Everton nöyryytti punaisia peräti 4-0.

– Olen 100-prosenttisen varma, että saamme nyt aikaan paremman esityksen. Voin käsi sydämellä sanoa, että nämä pojat eivät ikinä anna periksi niin kuin se joukkue teki.

Anthony Martial sai keskiviikon harjoituksissa reisivamman, eikä tätä kirjoitettaessa ole vielä tiedossa, onko ranskalainen kunnossa Toffees-kohtaamista varten. Lainahyökkääjä Odion Ighalo sen sijaan sai maalitilinsä auki Eurooppa-liigan ottelussa Brüggeä vastaan, ja on varmasti valmis haastamaan myös Evertonin puolustusta.

Ottelussa pelataan nimenomaan europaikoista. United on ennen viikonloppua sijalla viisi, mutta tilanne sen perässä on äärimmäisen tiukka. Pisteen päässä vaaniva Tottenham pelaa samaan aikaan tämän ottelun kanssa Wolvesia vastaan – joka puolestaan on kahden pisteen päässä vitospaikasta. Evertonin sarjasijoitus on kuusi pykälää Unitedia heikompi, mutta pisteissä eroa on vain viiden yksikön verran.

Perjantaina 28.2.

Norwich-Leicester klo 22.00

Lauantaina 29.2.

Brighton – Crystal Palace klo 14.30

Bournemouth-Chelsea klo 17.00

Newcastle-Burnley klo 17.00

West Ham – Southampton klo 17.00

Watford-Liverpool klo 19.30

Sunnuntaina 1.3.

Everton – Manchester United klo 16.00

Tottenham-Wolves klo 16.00