Valioliigan uusi talvitauko vaikuttaa 26. kierroksen otteluihin siten, että niistä neljä pelataan tänä viikonloppuna ja loput kuusi viikon päästä. Sarjan hartaimmat seuraajat saavat katsoa jalkapalloa kaksi viikonloppua putkeen, sillä yksikään otteluista ei ala samaan aikaan.

Tulevan viikonlopun kenties kiinnostavin ottelu pelataan Etihad Stadiumilla, jossa Manchester City isännöi putoamista vastaan kamppailevaa West Hamia.

West Hamin painajaisviikot

Hammers on kierrokselle lähdettäessä taulukon 18. sijalla, pisteen päässä putoamisviivasta. Joukkueet sen yläpuolella eivät ole mitenkään tavoittamattomissa, mutta putoajaehdokkaalle on vaikea kuvitella hankalampaa ohjelmaa kuin miltä lontoolaisten tulevien viikkojen kalenteri näyttää.

Cityn jälkeen West Ham kohtaa seuraavissa kuudessa sarjapelissään Liverpoolin, Southamptonin, Arsenalin, Wolverhamptonin, Tottenhamin ja Chelsean.

– Managerit miettivät aina juonta vastustajan lyömiseksi, kuka ikinä onkin vastassa, kommentoi Moyes BBC:n mukaan.

– Ei tarvitse katsoa kuin Manchester Cityn viime kausien menestystä, se on ollut poikkeuksellinen. Siitä ei tule helppo tehtävä, mutta me teemme kaikkemme saadaksemme tuloksen sieltä.

– Vain sillä on väliä, missä olemme kauden lopussa. Ei sillä, missä olemme helmikuussa.

– Tulevat ottelut vaikuttavat vaikeilta, mutta vain sijoituksellamme kauden päätteeksi on väliä.

Valioliigan mestaruustaisto on käytännössä jo ratkennut. Liverpool jyrää sarjakärjessä 22 pistettä Manchester Cityä rikkaampana, vaikka vielä viime keväänä City vei pokaalin Liverpoolin nenän edestä vain yhden pisteen turvin.

Cityn manageri Pep Guardiola väläytteli viikonloppuna, että hänen joukkueensa tavoite tämän kauden Valioliigassa on enää Mestarien liigaan pääseminen, joskin manchesterilaisten tilanne sarjataulukossa ei näytä mitenkään kriittiseltä. Viidentenä majaileva Tottenham on Citystä yhä 14 pisteen päässä.

Manchester City hävisi viime viikonloppuna Tottenhamille, vaikka sillä oli 18 maalintekoyritystä ja Spursilla vain kolme. Kuva: Getty Images

Edellisessä kahdessa ottelussaan City on hävinnyt ja jäänyt maaleitta, mutta kriisissä seura ei ole. Guardiola ihmettelee itsekin viime aikojen tuloksia.

– Haluaisin löytää selityksen sille.

– Minun pelaajani haluavat tehdä maaleja. He eivät halua päästää niitä. Me luomme paljon maalipaikkoja.

– Olemme aiemmin tehneet paljon maaleja, mutta nyt emme ole teheet. En tiedä syytä siihen.

– Mutta me emme voi voittaa, jos hukkaamme omat paikkamme ja vastustaja iskee ainoastaan.

West Hamia vastaan Guardiola ryhmä on kuitenkin ollut vuosien saatossa tehokas. City on voittanut Guardiolan alaisuudessa kaikki kahdeksan peliään West Hamia vastaan yhteismaalein 28-3.

Valioliigan 26. kierros

Lauantai 8. helmikuuta

14.30
Everton-Crystal Palace

19.30
Brighton-Watford

Sunnuntai 9. helmikuuta

16.00
Sheffield United-Bournemouth

18.30
Manchester City-West Ham

Perjantai 14. helmikuuta

22.00
Wolverhampton-Leicester

Lauantai 15. helmikuuta

14.30
Southampton-Burnley

19.30
Norwich-Liverpool

Sunnuntai 16. helmikuuta

16.00
Aston Villa-Tottenham

18.30
Arsenal-Newcastle

Maanantai 17. helmikuuta

22.00
Chelsea-Manchester United