Valioliiganousua Mestaruussarjan kärkijoukkueena tavoitteleva Leeds United tiedotti torstaina ensimmäisestä tammikuun hankinnastaan. Marcelo Bielsan joukkueeseen siirtyy pitkällä, 4,5 vuoden sopimuksella espanjalaismaalivahti Kiko Casilla.

Leeds United

@LUFC
✍ | #LUFC are delighted to announce the signing of Real Madrid goalkeeper @KikoCasilla13 on a four-and-a-half year deal at Elland Road

32-vuotias Casilla on Real Madridin kasvatti, joka on myös viettänyt pääosan urastaan kasvattajaseurassaan. Casilla on kuitenkin hakenut vuosien varrella peliminuutteja myös Cádizista, Cartagenasta ja Espanyolista, sillä Real Madridissa on tarjolla ollut vain kakkos- ja kolmosvahdin ruutuja.

Espanyolissa Casillan hyvät otteet poikivat hänelle jopa uran ainoan A-maaottelun marraskuussa 2014, mutta Madridissa luottamus on ollut rajallista. Siinä, missä Casilla vielä kahdella edellisellä kaudella pelasi kuitenkin Keylor Navasin kakkosvahtina yhteensä 21 La Liga -ottelua, oli Thibaut Courtois’n värväys Santiago Bernabéulle peliaikahaaveille lopullinen kuolinisku. Kausina 2015-2018 Casilla pelasi Realissa kaikissa kilpailuissa yhteensä 43 ottelua, mutta tällä kaudella hän ei ole pelannut edustusjoukkueessa peliäkään.

Leedsissä Casilla kilpailee peliajasta Bailey Peacock-Farrellin ja Will Hufferin kanssa.