Yksi Valioliigan suunnitelmista kauden loppuun pelaamiseksi on järjestää loput ottelut kesä-heinäkuussa eristetyillä leireillä Midlandsissa ja Lontoossa, kertoo The Independent.

Jalkapallon päättäjät keskustelivat kauden jatkumisesta menneenä viikonloppuna. Suljettujen ovien takana pelaaminen näyttää todennäköiseltä, ja eristetyt leirit on yksi idea, josta seurat ovat viime päivinä innostuneet.

Leiri-idea on saanut kannatusta siitäkin syystä, että siitä tulisi massiivinen televisiotapahtuma. Independentin mukaan Valioliiga haluaisi televisioida kaikki jäljellä olevat 92 otteluaan, jotka pelattaisiin päivittäisellä tahdilla loppuun.

[readmore from=koronavirus]

Seurat eristäytyisivät työntekijöidensä kanssa omiin hotelleihin, kuten kansainvälisissä turnauksissa, mutta ne saisivat käyttöönsä myös täydet testausmahdollisuudet sekä karanteenitilat koronaviruksen takia. Yksikin tartunta voisi pilata koko suunnitelman.

Siksi otteluja on suunniteltu pelattavaksi kesä-heinäkuussa, jolloin testauksen odotetaan olevan paremmalla tasolla. Toiveissa on myös, että koronaviruksen leviäminen olisi tuohon mennessä hilliintynyt.

Täysin aukoton suunnitelma ei kuitenkaan ole. Seurojen lisäksi omat eristetyt tilansa tarvitsisivat myös esimerkiksi tuomarit ja televisiotuotannon ihmiset. Ilmassa leijailee myös moraalisia pulmia. Otteluihin tarvittaisiin lääkintähenkilökuntaa, jota tarvitaan tällä hetkellä kipeästi muissa tehtävissä. Sekään ei näyttäisi hyvältä, että loukkaantuneita Valioliigan pelaajia vietäisiin sairaalaan, jossa kaikilla on kädet täynnä töitä jo valmiiksi.

Idea eristetyistä leireistä on Independentin mukaan saanut kannatusta myös Iso-Britannian hallituksessa. Vaikka jalkapallo ei olekaan olennaisin asia tällä hetkellä, Valioliigan paluu nähtäisiin isona askeleena kohti ”normaalia”. Sarjatauon päättymisellä olisi lisäksi positiivisia taloudellisia vaikutuksia muutamallakin alalla.

Independentin mukaan otteluja pelattaisiin mahdollisesti ennemmin harjoituskentillä kuin stadioneilla.

Mikään idea tai ehdotus ei ole kuitenkaan menossa läpi ennen kuin koronavirustestausta on saatu paremmalle tasolle.